Megkezdődtek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Jági tanösvényének felújítási munkálatai. A tanösvény több mint 15 éves, faszerkezetes elemei folyamatosan mentek tönkre, ezért időszerű lett a megújulás.

A tanösvény két újabb állomással bővül majd, mely Pilisszentiván múltjába nyújt betekintést, a tanösvény hossza azonban emiatt csak néhány száz méterrel lesz majd hosszabb – írja a turistamagazin.hu odal.

A tanösvény 5. állomásán, a Hársas-erdőben új interaktív táblákat helyeztek ki a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. Az egyik tábla a holtfákhoz kötődő élővilágot mutatja be, a másikon az erdőben élő nagyvadakkal ismerkedhet meg a látogató.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A tanösvény vonalán található régészeti feltárásnál is kihelyezetek egy új ismeretterjesztő táblát, és a pilisszentiváni sportpálya parkolójánál található indító állomást is áthelyezték egy jobban látható helyre.

Miközben folytatódnak a felújítási munkák, egy új tanösvényfüzet is előkészítés alatt áll. Jövőre lesz 25 éve, hogy a Szénás-hegycsoport fokozottan védett területe megkapta az Európa Diplomát. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság sok más mellett a megújuló Jági tanösvénnyel is szeretne hozzájárulni az évfordulóhoz – írja a portál.

Kiemelt kép: Jági tanösvény – Forrás: turistamagazin.hu