Tizenkét év fegyházra ítélt egy láncfűrésszel fenyegetődző férfit a Budapest Környéki Törvényszék nem jogerősen szerdán.

Láncfűrésszel fenyegetőzött

A bíróság a honlapján azt írta: a férfi 2020 szeptemberében részegen, benzines láncfűrésszel fenyegetett járókelőket, majd a helyszínre érkező rendőröket is életveszélyesen megfenyegette. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Előállították a rendőrök

A rendőrök többször is gázsprayt használtak a vádlottal szemben, aki lakásába ment és leállította a láncfűrészt. Ezután állították elő a rendőrök.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elítélték

A Budapest Környéki Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében emberölés kísérlete miatt – többszörös visszaesőként – 12 év fegyházzal sújtotta a férfit, védői fellebbezés miatt azonban az ítélet nem jogerős.

Csavarhúzóval fenyegetve rabolt

Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta csavarhúzóval fenyegetve rabolt ki egy 80 éves nénit, egy 16 fiú Budapesten tavaly év végén. A fiatallal szemben nemrég emeltek vádat.

Az utcán szúrták ki

A vádirat szerint, az elkövetéskor 16 éves fiú és ismeretlen társa, 2022. december 31-én, délelőtt, a 7. kerületben figyelt fel az utcán sétáló 80 éves, egészségi állapota miatt nehézkesen és lassan járó nénire. 

Pénz kért

Amikor a néni melléjük ért, a fiú pénzt kért, de az időskorú asszony közölte, hogy bankkártya van nála, majd továbbsétált, olvasható az ügyészség közleményében.

Követni kezdte

A fiú követte áldozatát, majd a közeli zebrán áthaladva, egy hirtelen mozdulattal ráfogott a nő táskájára és megpróbálta azt kiszakítani a kezéből. A néni erősen fogta a táskát, amelynek a pántja rá volt tekerve a karjára, ezért a fiú végül nem tudta megszerezni.

Csavarhúzóval fenyegette

Ekkor a fiatalkorú támadó egy csavarhúzót nyomott az asszony oldalához, majd benyúlt a táska elején lévő cipzáras zsebbe, és onnan kivette a néni 15.000 forint értékű mobiltelefonját, majd futásnak eredt. Társa ezalatt figyeléssel biztosította a rablást, majd a telefon megszerzését követően együtt elmenekültek. 

Más is van a rovásán

A fiú a rabláskor a csavarhúzót a néni táskájába ejtette, amit később ő meg is megtalált. A fiatalkorú fiú aztán 2023. január 2-án egy 7. kerületben parkoló nyitott autóból elvette a gépkocsi forgalmi engedélyét, amelyet a későbbiekben el akart adni. A fiút még aznap elfogták a rendőrök, a lopott okmányt pedig megtalálták.

Fiatalkorúak börtöne

Nemrégiben a Budapesti 1. és 12. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a fiatalt felfegyverkezve, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolta, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció