Megdöbbentő részletek derültek ki a budapesti rendőrgyilkosságról. A legfrissebb hírek szerint a rendőrök már elvették a kést Sz. Szilárdtól, amikor hirtelen sötétbe borult a lépcsőház. Ezt a pillanatot kihasználva támadt rá a férfi az egyenruhásokra, és szúrta szíven kétszer is egyiküket.  

Kést találtak a férfinél

Miután a három rendőr a helyszínre érkezett, igazoltatni kezdték a magából teljesen kikelt Sz. Szilárdot. A rutinművelet során egy kést találtak a férfinél, amely egy tokba volt helyezve. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elvették tőle

A fegyvert maga Baumann Péter tette zsebre, néhány pillanattal később azonban olyan történt, amire senki nem számított.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sötétbe borult a lépcsőház

A lépcsőház világítása váratlanul lekapcsolódott, Sz. Szilárd pedig azonnal nekirontott Baumannak. Megszerezte a kést és habozás nélkül, kétszer egymás után szíven szúrta a rendőrt, majd a koromsötétben hadonászva a többieket is megvágta – tudta meg a Blikk.

Lábon lőtték, majd elfogták

A sérült rendőrök üldözőbe vették az utcára kirohanó férfit, többszöri figyelmeztetés után lábon lőtték, majd elfogták.

Már meggyűlt a baja a törvénnyel

Felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt ölt a rendőrgyilkos. Az agresszív férfi többször állt már bíróság előtt. Akár élete végéig börtönbe kerülhet. Egyik ismerőse, akivel többször együtt dolgoztak építkezéseken, azt mondta, hogy a férfinek alig volt egy józan pillanata, rendszeresen drogozott – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának szombat esti adásában. 

Rákapott a drogokra

A férfi volt munkatársa a csatornának azt nyilatkozta, korábban közösen is vállaltak alkalmi munkákat az építőiparban. Azonban az utóbbi időben már nem dolgozott vele, mert megbízhatatlan lett, miután kábítószerezni kezdett. „Nyilván ő el is mondta ezt, hogy használja ezeket a szereket. Üzleti érzéke volt, de kicsapongó, szélhámos….tényleg nem jelent meg” – fogalmazott.

Hamarosan döntenek letartóztatásáról

Egy nyomozócsoport is alakult a rendőrgyilkosság körülményeinek kivizsgálására, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoznak, a késelőt pedig hamarosan letartóztatják. A Központi Nyomozó Főügyészség a szökés elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta a férfi letartóztatását. Erről vasárnap dönt a bíróság.

Felfokozott érzelmi állapotban

A férfit az ügyészség őrizetbe vette, gyanúsítottként hallgatta ki, ő nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Egy kriminál-pszichológus úgy véli, hogy a férfi valószínűleg az ügyvédje javaslatára nem beszél, a gyilkosság pillanatában pedig felfokozott érzelmi állapotban lehetett.

Később fogja fel, mit tett

A szakember szerint a gyilkosok gyakran csak később fogják fel, hogy mit tettek, aki mégis tisztában van a következményekkel, az pedig abban bízik, hogy ha megszökik, elkerülheti a börtönbüntetést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a helyszínelés. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán