Úgy fest, remekül sikerült a város első sportágválasztója. A résztvevők rengeteg bemutató közül választhattak. Emellett még voltak pónilovak is, akiket répával doppingolt a polgármester.

Rengeteg sportág egy helyszínen

„Történelmet írunk most. Sporttörténelmet. Ez az első alkalom, hogy ennyi sportág képviselői gyűlnek össze Érden!” – közölte szombat délután, Facebook-oldalán Érd polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyorsan jöttek az igenek

Csőzik László elmondta, az Ifjúsági Önkormányzattal karöltve az összes érdi klubot és a környékbelieket is megkeresték, hogy vegyenek részt az Első Érdi Nagy Sportágválasztón, az Érd Arénában. A megkeresett klubok közül több mint 40 mondott azonnal igent az ötletre, hogy egy közös rendezvényen mutatkozzanak be.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Milák Kristóf is Tárnokról indult

Végül aztán negyvennél is több klub jött össze a rendezvényen. A város első emberének meggyőződése, hogy nagyon erős az érdi sport. Példaként Milák Kristófot említette, akinek Érden, Selmeci Attila volt az edzője. Így lett később olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok, hatszoros Európa bajnok és világcsúcstartó.

Széles a paletta

A politikus jelezte, nem csak az élsportban erős a város, hanem a tömegsportban is. A gyerek- és a tömegsport több sportágban is a legnagyobb bázissal rendelkezik az országban. Az érdi baseballosok, softballosok, tornászok, birkózók, akrobatikus rock and rollosok már egészen kis kortól bevonzzák a gyerekeket – magyarázta.

Kézilabda és kung-fu

Így lett, hogy a gyerekek meg bevonzották a nagyszüleiket is. Ez a nap nekik is szólt. Akik már pontosan tudják, mit akarnak a sporttól. Akik már megtalálták életük szerelmét. Ők látványos bemutatókat, barátságos meccseket nézhettek. Volt itt hip-hop, kézilabda, kung-fu és sok-sok érdekes bemutató – ismertette.

A parasportolók sem maradhattak el…

A parasportolók is népszerűsítették magukat az eseményem. Itt az érdeklődők megtekinthettek egy kerekesszékes vizes bemutatót, vagy éppen szkandert is. Dani Gyöngyi paralimpikonunk az élő példa rá, hogy a csúcstámadástól sem kell félni – tette hozzá.

… noh meg a bemutatók

Életkori megkötés?! Na, az nincs

A polgármester hangsúlyozta, életkori korlát nincsen. Az óvodás kortól a szenior kategóriáig bárki megtalálhatja itt a kedvére valót. A hokisok, tornászok például már az ovisokat is szeretettel várják az edzéseiken, a nordic walking pedig kifejezetten népszerű az idősebbek körében – fűzte hozzá.

Polgármesteri dopping a pónilovaknak

Egyszóval választékban nincs hiány. Még very special guest-ek is akadtak. Már le is vizitáltam náluk – a pónilovaknál. Sőt egy adag répával doppingoltam őket, hogy jobban teljesítsenek – zárta sorait Csőzik László. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Életkép a szkanderpárbajról

(Kiemelt képünkön a sportágválasztó egyik pillanata. Forrás: a polgármester Facebook-oldala.)