Miután a 77 éves színművész legyőzte a rákot, és túlesett egy komoly szívműtéten, most sztroke miatt került kórházba. Szerencsére a beszédközpontját nem érintette az agyi infarktus.

Szívműtéte volt

A Bors információi szerint a 77 éves színművész nemrég komoly szívműtéten esett át, ám alig, hogy a gyógyulás útjára lépett, sztrókot kapott. A Kossuth-díjas színművész állapota kielégítő, a beszéde tökéletes, a járása azonban bizonytalan. Még most is kórházban kezelik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Járása bizonytalan

„Kórházban fekszem, mert sztrókot kaptam egy szívműtétem után. Szerencsére a beszédközpontomra nem volt hatással, inkább csak a járásom lett bizonytalan”.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Rehabilitáción van

“Még három hetet minimum a rehabilitáción kell töltenem. Most a gyógyulásra szeretnék koncentrálni, ezért kérem a média munkatársait, hogy ne zavarjanak” – írta meg a lap a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész üzenetét.

Keveset hallani róla

Szombathy Gyuláról egy ideje keveset hallani, a lap munkatársa éppen ezért kereste meg őt, hogy a hogyléte felől érdeklődjünk. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésztől korántsem azokat a válaszokat kapták, mint amire számítottak…. Mint kiderült, pár napja kórházban fekszik, és csak az élni akarásának köszönheti, hogy ma is köztünk van. Nemrég ugyanis sztrókot kapott.

A rákot is legyőzte

A színész korábban őszintén beszélt arról, hogy rákbetegségben szenved, amit sikeresen legyőzött. Szombathy Gyulánál a nyugdíjba vonulása után, 2017-ben diagnosztizálták a rettegett kórt. Az akkor 72 éves művész, feleségével együtt egy számukra ismeretlen és félelmetes helyzetben találták magukat, a művész rengeteg vizsgálaton vett rész és kórházba is be kellett feküdnie.

Lábadozik

Ott egy sürgős és komoly sebészeti beavatkozást is elvégeztek rajta a szövettani vizsgálat után. Hosszú hónapokig tartó lábadozás várt a művész úrra, de élni akarásának és a kezeléseknek köszönhetően mára nyoma sincs korábbi betegségének. Ezért 2019-ben a nézők – akkor még nem tudta senki – utoljára még láthatták a veszprémi Petőfi Színház Tartuffe előadásában.

Elkapta a koronavírust is

A legendás színészt a koronavírusos idők nagyon megviselték érzelmileg, ezért az optimizmusáról már csak múlt időben beszélt. A kötelező távolságtartás, és a maszk igen rosszul hatott rá. Bár a jó kedve megmaradt, sok mindent átgondolt az életben.

Színész a maszk alatt

„Régen, amikor végig mentem az utcán vagy betértem egy üzletbe, felderült az emberek arca. Most szinte kezet csókolok annak, aki rájön, hogy én vagyok a maszk alatt. Azért lettünk színészek, hogy lássanak bennünket és örüljenek annak, ha találkoznak velünk” – mesélte januárban a Borsnak a színművész, aki akkor még nem is sejtette, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá alig két hónap múlva. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szombathy Gyula