A természetet kedvelők körében Svájc bakancslistás országnak számít, nem véletlenül. Az Alpok hegyei közt található állam festői tájakkal rendelkezik.

A svájci autópálya matrica vásárlás szinte megkerülhetetlen lépés ahhoz, hogy mindenféle kötöttség nélkül felfedezhesd az ország természeti csodáit. Így az egymástól távolabb lévő úti célokhoz is könnyedén, remek tempóban eljuthatsz, legyen szó a nagyobb városokról vagy a vidéki állomásokról.

Online könnyen vásárolhatsz svájci pályamatricát

Ha autóval indulnál Svájcba, vagy az országon át vezet az utad, a legjobb, ha nem hagyod az utolsó pillanatra a matrica megvásárlását. Már napokkal a tervezett utazás előtt megveheted azt az Evignet24 weboldalán.

Először is ki kell választanod a járműkategóriát (motorkerékpár, személygépkocsi, utánfutó, mikrobusz, lakókocsi). Jelenleg csak éves országos matricát tudsz venni, ám ne aggódj, jóval olcsóbb, mint a hazai. Végül a rendszer kéri a jármű rendszámát. Ezt követően a kapcsolattartási adatok begépelését követően online ki is lehet fizetni a matrica árát. A vásárlást követően letölthető a vignetta.

Kitűnő utakon fedezheted fel a svájci városokat

Az ország fővárosa ugyan Bern, ám némiképp furcsa módon a legnagyobb település egyértelműen Zürich. Utóbbi nemcsak tekintélyes méretű, hanem egyben varázslatos is. Impozáns épületekkel, tóparti sétálóutcákkal rendelkezik. A pénzügyi élet központjának számít, ahol harmonikusan megférnek egymás mellett a művészeti múzeumok, galériák és a legmodernebb építmények. Bármerről is közelíted meg Zürichet, autópályán teheted ezt meg a legkényelmesebb módon. Igaz ez természetesen Luzern, Bázel vagy éppen Lausanne városára is.

A svájci autópályák remek minőségnek örvendenek, amelyeken valódi élmény a vezetés. Ugyanakkor éppúgy fizetősek, mint a magyar sztrádák, ezért ne feledkezz meg arról, hogy időben vásárold meg a szükséges vignettát.

Autópályán autózhatsz el Svájc természeti látványosságaihoz is

Svájc csodás tájai közül kiemelkedik az Üssei-tó. Ez az egyik legnagyobb svájci vízfelület, amely környezetében nagyszerű kempingek találhatók. 

Ha arrafelé jársz, érdemes meglátogatni Európa egyik leghosszabb gleccserét, az Aletsch-gleccsert, amely ma már a világörökség részének számít. Az Alpok egyik leghíresebb csúcsára, Jungfraura természetesen nem vezet autópálya, oda már vonattal és hegyi felvonókkal lehet feljutni, ám a terület megközelítése autópályán a leghatékonyabb.

Ugyancsak említésre méltó a Trümmelbachi vízesés, amelyhez a kiindulási pont függvényében az A8-as vagy az A1-es autópályán lehet eljutni svájci autópálya matrica birtokában. Érdemes észben tartani, hogy Svájcban a sztrádákon egy kicsit alacsonyabb a maximális megengedett sebesség, de a 120 km/h-s tempó azért lassúnak semmiképp sem nevezhető.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: evignet24.eu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.