Lezuhant a Richter Florian Cirkusz előadásán egy motoros a magasból. A jármű ráesett az artistára, aki megsérült. A balesetet a motor műszaki hibája okozta. Tavaly a Magyar Nemzeti Cirkusz egyik előadásán történt hasonló baleset.

Leesett a „halálgömbből”

„A ma esti győri premierünkön a Diorios motoros csoport egyik tagja sajnos leesett a „halálgömb” legmagasabb pontjáról. A brazil előadó motorja ráesett a lábára és a fejére” – írta közösségi oldalán a Richter Florian Cirkusz. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A fékrendszer hibájából zuhant le

„Mi is nagyon megijedtünk, de szerencsére nagyobb baja nem történt, jól van, apróbb karcolásokkal megúszta a balesetet, amit a fékrendszer hibája okozott. A motorosok a problémát természetesen mihamarabb orvosolni fogják, hogy minél előbb előadhassák a méltán népszerű világhírű produkciójukat!” – zárja sorait a társulat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Dráma a szolnoki előadáson

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról tavaly májusban, hogy a Magyar Nemzeti Cirkusz egyik szolnoki előadását drámai pillanatok szakították meg. Éppen a halálgömbben, egy nem túl nagy, fém, rácsos gömb belsejében mutatták be kivételes tudásukat a motorosok, akik hatalmas sebességgel keringtek a szűk helyen, mikor a baleset megtörtént.

Oszlopnak csapódott

Az egyik pillanatban a gömb ketté nyílt, ez még lehetett is volna a bemutató része, azonban a nyíláson kirepült az egyik motoros – árulta el néző, aki gyermekével a nézők soraiban foglalt helyet. A baleset után azonnal mentőt hívtak, akik elvitték a sérültet.

Súlyos sérüléseket szenvedett

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata közleményt adott ki a történtekről, melyből kiderül, hogy a motoros nő volt és súlyos sérülést szenvedett.

Alice medencesérülése

„Minden kedves nézőnkkel, akik a szolnoki premier előadásunkon részt vettek, szeretnénk tudatni, hogy a balesetet szenvedett női motorosunkat, Alice-t medencesérüléssel szállították kórházba, állapota stabil és felépüléséről biztosítottak minket a kórház dolgozói” – áll a közleményben.

A szakma velejárója

 „Az előadás alatt minden biztonsági előírás betartása ellenére sajnos előfordulhatnak balesetek, ez az artista előadóművészek szakmájának velejárója. Reméljük Alice gyorsan felépül és hamar visszatérhet a porondra, addig is szeretnénk megköszönni az érdeklődést és a jó kívánságokat, amelyeket továbbítunk a részére!” – írta a társulat.

Párja is látta a balesetet

Később kiderült, a 25 éves lány közel két métert zuhant a porondra és eltört a medencecsontja. Csavarokkal rögzítették a törést. Párja az egész balesetet a gömbben motorozva nézte végig.

Egyből visszatért volna

A motoros kilenc napot töltött kórházban. Amikor kiengedték, egyből visszatért a cirkuszba. Rögtön motorra akart ülni, azonban a párja, az orvosok és a csapattársak pihenésre kötelezték. „Az orvosok azt mondták, hogy rengeteg kell sétálnom a felépüléshez. Úgyhogy sétáltam, sétáltam és egyre erősebbnek éreztem magam” – mesélte Alice, aki végül két hónappal súlyos balesete után tért vissza gömbbe. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: ebből a halálgömbből esett ki az artista – Forrás: Facebook