Vonattal ütközött egy kamion péntek délelőtt Ikladon. A helyszínre két mentőhelikopter és több mentőautó is érkezett, többen megsérültek.

Baleset Ikladon

Péntek reggel fél 10 körül egy nyerges vontató ütközött személyvonattal Ikladon. A balesethez az aszódi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A fővárosi és a gödöllői hivatásos egységek, valamint két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A vonat eleje teljesen összetört

Forrás: Facebook/Ikladi-tó

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vonat elé kanyarodott

A baleset az Aszód-Balassagyarmat vasút vonalon történt. A kamion az Ikladi-tóhoz vezető  mellékúton haladt, amikor a vonat elé kanyarodott. A helyiek az Ikladi-tó Facebook oldalán azt írják, nagyon veszélyes útszakaszon történt a baleset, a sűrű növényzet miatt beláthatatlan a kanyar.

Mentőhelikopter a helyszínen

Forrás: Facebook/Ikaldi-tó

A mozdonyvezető sérülhetett

A baleset helyszínén készült felvételeken jól látszik, hogy a vonatvezető fülke is összeroncsolódott, vélhetően a mozdonyvezető is megsérült. Láthatóan a kamion vezetőfülkéje kevésbé sérült, így vélhetően a mentőhelikopter a mozdonyvezetőért érkezett a helyszínre.

Megkezdték a mentést

Forrás: Facebook/Ikladi-tó

Pótlóbuszok járnak

Aszód és Galgamácsa között pótlóbuszt állítanak be az utasok elszállításához. A Hatvanból Balassagyarmatra 9:15-kor elindult S780-as (33522) vonat helyett várhatóan Aszódtól Balassagyarmatig pótlóbusz közlekedik.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Ikladi-tó

Változik a menetrend

A vasúttársaság tájékoztatása szerint az Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani a délutáni órákig.

Többen megsérültek

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Telex megkeresésére azt mondta, hogy a balesetben összesen 23-an érintettek a kamionsofőrrel együtt (22-en voltak a vonaton a mozdonyvezetővel együtt), de nem sérültek meg mindannyian. Halálos áldozatról egyelőre nem tudni, a sérültek száma még bizonytalan. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Iklad-tó