Minden baleset drámai, különösen az elszenvedőknek. A trauma, jobb esetben a gyógyulás, az anyagi kár mindig óriási megterhelést jelentenek. Gyermekek, édesanyák, édesapák, nagyszülők lelték a halálukat az agglomeráció útjain. Sokaknak fájdalmas év volt 2019.

Sosem száguldozott, és a kislánya volt a mindene annak az édesanyának, aki novemberben karambolozott Csobánka és Pilisvörösvár között. Az asszony megpördült kocsijával, átment a szembe lévő sávba, ahol egy másik autó eltalálta az oldalát. Az ütközés pont ott történt, ahol a hároméves kislány ült.

Mentőhelikopter érkezett a helyszínre, még az Üllői utat is lezárták, hogy a gép le tudjon szállni a gyermekkórháznál. A hároméves csöppség életéért órákig harcoltak, de a gyermek meghalt. Édesanyján azóta több életmentő műtétet is végrehajtottak.

Az asszony az anyaság mellett kőkeményen, üzletasszonyként és sportolóként dolgozott: éttermet vezet és sikeres fitneszversenyzőként tevékenykedik, többször nyert is. De mindenekelőtt a lánya, Fruzsina volt neki az első. Soha nem vezetett meggondolatlanul – mondta róla egy ismerőse.

Az édesanyát mesterséges kómában tartották, később tudta meg mi történt a gyermekével. A baleset helyszínén mécsesek, virágok és gyertyák emlékeztetnek még december 29-én is a tragédiára.

Édesanyjához ment, de letarolta egy luxusmerci

Egy másik tragikus balesetben édesanyjához autózott az a 41 éves nő, akit Csömör közelében tarolt le egy száguldó mercis.

Az 500 lóerős kocsi az ütközésben úgy meggyűrte az Opelt, hogy az valósággal rácsavarodott a 41 éves nőre, akinek esélye sem volt túlélni az ütközést. A roncsból a tűzoltók kivágták, mentőhelikopter vitte a közeli kórházba, ám hiába volt a gyors segítség, nem élte túl a balesetet.

A luxusautó megvédte a benne ülő 22 éves sofőrt. „Úgy láttam, karcolások nélkül megúszta a karambolt, de alig állt a lábán, mintha tudatmódosító szerek hatása alatt lett volna – mondta az egyik szemtanú.

Imádja a sebességet, a szüleinek köszönheti, hogy ilyen bivalyerős kocsiban ülhet: az édesapja egy neves főorvos egy klinikán. A baráti társaságából többen figyelmeztették, nem lesz jó vége a száguldozásnak. Ő azonban nem hallgatott rájuk, a zsaruk el is vették a jogsiját korábban” – árulta el a balesetet okozó fiatal barátja, aki úgy tudja, hogy ismerőse a tragédia előtt kis híján egy másik autót is elsodort az úton.

Szembe hajtott az autópályán

Szeptember egyik hűvös hajnalán az M5-ös autópálya Budapest környékéi szakaszán meghalt egy 27 éves nő és 10 éves kisfia. Az asszony szembe ment a forgalommal. Egy kamionos próbált neki jelezni, hogy rossz irányba közlekedik, de az autós ezt nem vette figyelembe.

Nagyjából tíz kilométert haladhatott a forgalommal szemben, amikor Felsőpakony határában egy másik autóval frontálisan ütközött. Mindkét autó az árokba került, és kigyulladt.

A forgalommal szembe haladó Opelt egy 27 éves nő vezette, vele volt 10 éves kisfia is. Egyikőjük sem élte túl a balesetet. A másik autóban román állampolgárok utaztak, egy 68 éves asszony a helyszínen meghalt, három személyt pedig súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: MTI, Facebook, Katasztrófavédelem