Súlyos motoros baleset történt hétfőn az Üllői út Népliget és Nagyvárad tér közötti szakaszán, a Heim Pál Gyermekkórházzal szemben. Egy BMW és egy Yamaha motor ütközött össze nagy erővel, a helyszínre három mentőautó is érkezett. Tudósításunk végén láthatják a helyszínen készült fotókat.

Meggondolta magát kanyarodás közben

Egy fehér BMW ix3 haladt a Nagyvárad tér felé, majd a sofőr férfi a legbelső sávba sorolt azzal a céllal, hogy balra, a Vágóhíd utcába bekanyarodjon. A jelzőlámpa zöldet mutatott, így megkezdte a kanyarodási manővert, ám közben meggondolta magát és (szabálytalanul) visszafordult a Népliget irányába. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hátuljába csapódott egy motor

Éppen visszasorolt a középső sávba, amikor a Nagyvárad tér felől egy Yamaha FZ6-N motor a BMW bal hátuljának csapódott, majd felborult és az oldalán a belső sávba sodródott, a motoros fiatalember pedig métereket csúszott az aszfalton.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Három mentő érkezett a helyszínre  

A helyszínre három mentőautó is érkezett, mivel a BMW-ben sofőr és felesége utazott, ők egyébként nem sérültek meg a baleset során. A motorosnak azonban a csípője és a válla is megsérült, valamint a mentők gerincsérülésre is gyanakodtak nála, ezért levágták a ruhát róla, majd előbb az úttesten stabilizálták az állapotát, aztán izolációs fóliába és gerincágyra fektették, ezután helyezték be a rohamkocsiba és szállították kórházba.

Ezt hozta fel mentségére

A BMW vezetője elismerte, hogy a jelzőlámpánál a Könyves Kálmán körút felé ezt megengedő jelzések hiányában, ráadásul záróvonalon keresztül fordult meg, ám azzal védekezett, hogy egyrészt a motoros nagy sebességgel közlekedett, másrészt, ha ő még zöld jelzésen kanyarodott, akkor a Yamahának piroson kellett áthajtania.

Eltörött a Yamaha váza

Ezek a részletek majd csak később, a kamerafelvételek elemzése után derülhetnek ki. A Yamaha mindenesetre komolyan roncsolódott, még a motor váza is eltört, ami utalhat a nagyobb sebességre, de ugyanígy a BMW hátuljának keménységére is… A mentés és a helyszínelés ideje alatt az Üllői út kifelé vezető oldalán csak a külső sáv volt járható, ami nagy torlódást okozott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK