Az ügyészség elé került az a szélsőséges csoport, amely két éve, egy összejövetelükön többek között Orbán Viktor miniszterelnökre, Áder János államfőre, a kormány tagjaira, főbírókra, járványügyi szakértőkre és állami szervekre, valamint ellenzéki pártok vezetőire, de Müller Cecíliára is halálos ítéleteket hirdettek ki.

A közösségi médiában is hirdették

A magát Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás két éve, szeptemberi kulcsi találkozóján készült négyórás felvételnek már az első képkockáján az a felirat olvasható: „Orbánt megölni nem kell félnetek jó lesz”. – írta a Blikk.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Müller Cecília is célpont volt

A célpontok között szerepelt Müller Cecília, országos tiszti főorvos is. Emlékezetes: éjjel-nappal rendőrök őrizték Müllert, jó ideig csak annyit lehetett tudni, hogy halálos fenyegetéseket kapott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Komoly rendőri kíséretet kaptak

A Blikk két éve megírta, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatott nyomozást, a titokzatos fenyegető kilétét azonban sokáig homály fedte. Lapunk munkatársai többször is szemtanúi lehettek, amint rendőrök kísérték az országos tiszti főorvos asszonyt, még vidéki házánál is megörökítettük, amint egy rendőrautó posztol az épület előtt. Most már világos: a fenyegetések nagyon is valósak voltak.

Szerdán indult el a tárgyalás

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészülettel és más bűncselekményekkel vádolt Posta Imre és hat társának az ügyében tegnap tartottak előkészítő ülést a Budapest Környéki Törvényszéken.

Ha beismerik, nyolc évet kapnak

Beismerés esetén 8, illetve 6 év fegyházat, kettejükre pedig másfél év felfüggesztett börtönt osztottak volna ki, de egyikük sem ismerte el a bűnösségét, így egy hosszas bírósági procedúra veszi majd kezdetét.

Csak szimbolikusan gondolták a gyilkosságot

„A járvány úgy szűnt meg, hogy nem is létezett. Nincs oltás- és maszkkötelesség sem. Ez már 2021-ben teljesen nyilvánvaló volt számunkra” – kezdte a Blikknek a tárgyalás szünetében Posta Imre. Állítja, nem akartak megölni senkit, az elhangzottaknak csak szimbolikus jelentése volt.

A köztársasági őrezred egykori pszichológusa is a vádlottak padján

„Szinte már egy olyan ember sincs életben a korosztályomból, akik korábban ugyanazon a véleményen álltak, és annak hangot is adtak, mint én. Az elmúlt időszakban mindnyájan meghaltak. Ez nem lehet véletlen. Nem akartam, hogy én vagy a családom legyen a következő. Azért mondtam az elhangzottakat, hogy vigyenek el, nem akartam én is meghalni. Tudtam, hogy figyel a titkosszolgálat” – magyarázta a köztársasági őrezred egykori pszichológusa.

Terjedelmes halállista

Orbán Viktor, Gulyás Gergely, Toroczkai László, Gyurcsány Ferenc, Áder János, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Kásler Miklós, Benkő Tibor, Szijjártó Péter, Varga Judit, Nagy István, Palkovics László, Semjén Zsolt, Máger Andrea, Novák Katalin, Kincses Gyula, Müller Cecília, Sulyok Tamás, Parti Tamás, Bánáti János, Jelasics Radován, Balogh János, Halmosi Zsolt, Mészáros József, Karas Mónika, Oravecz Márton, Merkely Béla, Rusvai Miklós, Szlávik János.

Megölni nem akartak senkit

A tárgyalás végén Posta Imre hosszas beszédbe kezdett, majd ekkor is kijelentette, megölni nem akart senkit, nem is szólított fel erre senkit. A hatóságon kívül szerinte ezt nem is vette senki komolyan, végül sommásan úgy vélekedett: néhány közszereplő állhatna itt helyette.

Oltástagadó szülők is a vádlottak között

Érdekesség, hogy a vádlottak között szerepel az a dusnoki házaspár, B. István és H. Ágnes is, akik a vád ideje alatt kiskorú veszélyeztetését követték el, amikor 2019-ben megakadályozták otthon, szakszerű segítség nélkül született gyermekük anyakönyvezését, oltását. Ezzel tudatosan nem biztosítottak gyermekük számára állampolgárságot, igazolványokat, okmányokat és a gyermek védelmében eljáró szakemberekkel való együttműködést módszeresen és teljesen visszautasították.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook