Kedd reggel rosszul érezte magát Sváby András, elment az ízérzéke, szaglása, rázta a hideg. Csináltatott egy covid-tesztet, kiderült, hogy elkapta a koroanavírust. Mint fogalmazott: többet várt a kínai oltástól, amit tavasszal kapott meg.

Elkapta a vírust

A tévés vasárnap este még kifogástalan állapotban vezette a Heti Napló című műsort az ATV-n, kedd reggel viszont már rosszul érezte magát. Koronavírus tesztet csinált, az eredmény pedig pozitív lett. A tévés nem érzi jól magát, nem érez ízeket, rázza a hideg, köhög és fáj a feje – írja a naphire.hu A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többet várt az oltástól

„Megmondom őszintén, többet vártam az oltásoktól, de remélem, hogy megvéd a súlyosabb tünetektől” – nyilatkozta Sváby a Nap Hírének. Ahogy arról a sajtó is hírt adott, Sváby András tavasszal duplán lett beoltva a kínai Sinopharm vakcinával. A szakemberek is azt hangoztatják hónapok óta, hogy az oltás a fertőzéstől nem véd meg, inkább a betegség tüneteit enyhítheti.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Mindenki kerülje a tömeget

„A környezetemmel ellentétben eddig megúsztam a betegséget, de most már tudom, milyen kiszolgáltatottság érzést okoz ez a vírus. Mindenki vigyázzon magára, és lehetőség szerint kerülje el a tömeget!” – figyelmeztet a tévés.

Sváby megmérette

Sváby András az ATV Napló című műrorának házigazdája tavasszal kínai oltást kapott. Áprilisban arról készített riportot, hogy mennyire hatékony az ő szervezetében a kínai vakcina és az oltás hatására termelődik-e a szervezetben elegendő ellenanyag. Ide kapcsolódik: Mennyire hatékony a kínai vakcina? Sváby András is kínait kapott, most megmérte van-e ellenanyag a szervezetében

Vért vettek a műsorvezetőtől

Sváby egy magánklinikára ment, ahol vért vettek tőle. Arra volt kíváncsi, hogy hatásos-e a kínai oltás, a szervezetében termelődött-e elegendő ellenanyag, és a kínai oltás hatására kifejlődött-e nála igazi sejtes védekezés a vuhani koronavírus és a brit mutációval szemben.

Összeeresztették a vírusssal

A műsorvezető vérét egy laborban tulajdonképpen összeeresztették a koronavírussal, hogy megnézzék az oltás után legyőzi-e a koronavírust. A CMC Déli Klinika orvosigazgatója, Balázs Anna a műsorban elmondta, hogy Sváby András vérében megfelelő mennyiségű ellenanyag termelődött.

Sok ellenanyag

„A mi vizsgálataink szerint ez egy magas ellenanyag szint és minden valószínűség szerint megvédi Sváby Andrást a továbbiakban” – fogalmazott áprilisban a klinika orvos igazgatója. Úgy tűnik októberre nem sok maradt az ellenanyagból, hiszen Sváby megbetegedett.

Nem nyújtanak magasfokú védelmet

A Kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ igazgatója, Kao Fu – aki tulajdonképpen ott olyan, mint Magyarországon az országos tisztifőorvos, Müller Cecília – egy konferencián azt mondta: „Nem nyújtanak nagyon magas fokú védelmet az inaktivált víruson alapuló oltások. Ezzel azt állította, hogy nem elég jó a kínai oltás.

Félreértés

Nem sokkal később a kínai járványügyi központ félreértésnek nevezte Kao Fun-t idéző cikkek állításait a kormánylapban és visszavonták a nyilatkozatát. A hír azonban végigsöpört a világon és minden kínai oltással beoltott embert nyugtalanná tett, hiszen egy magas rangú kínai járványügyi szakértő bizonytalanított el a kínai oltás hatékonyságával kapcsolatban.

Harmadik oltás

Ma már tudjuk, hogy a kínai oltás valóban nem túl jó, az ezzel beoltottaknak mindenképpen javasolnak egy harmadik emlékeztető oltást is. Magyarországon csaknem 2 millió adag kínai vakcina áll raktárban, mert kevesen akarják beadatni maguknak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sváby András – Forrás: Facebook/Sváby András