Egy énekesnő átpozícionálása és feláldozása a biznisz oltárán, vagy valódi megtérés és a kereszténység őszinte felvállalása? Sokan ezt találgatják Tóth Gabival kapcsolatban. Az énekesnő egyik pillanatban a TV2 esztrád műsorában üvöltözik a mellekről, a következő pillanatban pedig a Magyar Katolikus Egyház vezetőjétől, Erdő Péter bíborostól vesz át elismerő oklevelet, papokkal pacsizik a videóklipjében és pár napon belül fellép Ferenc pápa budapesti miséjének a helyszínén. Mi történik Tóth Gabival? – kérdezik egyre többen.

Megváltozott a közönsége

Tóth Gabi a Bazilikában, a Szent Jobb mellett, a magyar bíborossal és a pápával egy helyen. Tóth Gabi vallásos oldalának hirtelen előtérbe kerülése sokakat meglepett, többen azt gyanítják nem őszinte megmozdulásról van szó, inkább a tini közönségét elvesztett énekesnő átpozícionálása történik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Cicik és pacsizás a papokkal

Több celeb és megmondóember nem tud mit kezdeni azzal a kettősségfel, ami most Tóth Gabit jellemzi. A cikkünk alján látható új videóklipjében papokkal pacsizik és az Esztergomi székesegyháznál énekel, közben pedig a TV2 műsorában üvöltve követel szabad melleket minden nőnek – ezt a videót is a cikkünk alján lehet megnézni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ferenc pápa előtt énekel

„Tévedtem, amikor úgy gondoltam, attól leszek menő, ha mindazt, ami valójában vagyok, háttérbe szorítom” – mondta Tóth Gabi a Mandínernek. A 33 éves énekesnő szerint „Sokkal elfogadóbbak azok az emberek, akik közel állnak az egyházhoz, mint akik éjjel-nappal az elfogadást hirdetik. Isten mindig ad új esélyt.” – mondta Gabi a lapnak annak kapcsán, hogy az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus önkéntes hírnöke lett, ezért szeptember 12-én fellép Ferenc pápa budapesti miséjének a helyszínén, a Hősök terén.

Médiagépezet

Az interjúban arról is beszél az énekesnő, hogy tulajdonképpen őt egy médiagépezet csinálta meg és neki ebbe alig volt beleszólása. Így fogalmazott: „Amikor beválogattak egy tehetségkutató versenybe, azt sem tudtam, mi fán terem ez a világ, öt órán át olvastattak velünk egy szerződést egy irodában. Azt mondták, benne lehetünk a műsorban, de csak ha aláírjuk a papírokat. Utána a húspiacra kerültünk, eladtak minket menedzsmenteknek, nem volt egy szabad, saját döntésünk, amíg le nem járt a szerződés.” – mondta Gabi.

Pálfordulások

Az interjú után több celeb nekiment Tóth Gabinak. Az énekesnő egyik kritikusa Lakatos Márk, műsorvezető-divattervező, ezt mondta a 165.hu portálnak: „Én a pálfordulásain nem vagyok meglepődve, nem is ítélem el emiatt. De mielőtt felvette a földig érő, hosszú szoknyát és vállat takaró matyóblúzt, még egy évvel ezelőtt is – Puzsér Róbert szavaival élve – prostituáltként szaladgált a színpadon, büszkén arra, hogy milyen jó alakja lett a szülés után.” – mondta Lakatos Márk, majd így folytatta:

Nem bugyiban énekel a templomban

„Én itt érzek egy kis csúsztatást: Gabi ezt a vad, démoni, kicsit Pinkre hajazó karaktert valószínűleg saját magában is érezte és szerette, különben nem építette volna tovább ilyen sokáig. Nem az a baj, hogy ezt most megváltoztatta, sőt teljesen érthető, hogy nem bugyiban énekel augusztus 20-án a Bazilikában. Nem kéne viszont ebből most egy olyan sztorit kreálni, hogy mindaz, ami addig volt, az csak külső hatásra és manipulációra történt, de most megtalálta az igazi személyiségét, és most végre ő lett a csodaszarvas hátán népdalokat énekelve a magyarok nagyasszonya.” – fejtette ki véleményét Lakatos Márk.

Bulvárdíva

Puzsér Róbert keményebben fogalmazott: „Magyarország legszégyentelenebb bulvárdívája, Tóth Gabi bizonyára nehezen tudja eldönteni, hogy az Éjjel-Nappal Budapest című trashreality főcímdalával köszöntse-e a római pápát, vagy inkább a Való Világ közgyalázattá aljasult szlogenjét óbégassa újra üdvözlésül, mely szerint „itt a lét a tét” – írja közösségi oldalán Puzsér annak kapcsán, hogy a Való Világ egykori főcímdalát Tóth Gabi énekelte.

Megosztó személyiség

A támadásokra cikkünk megjelenése előtt nem sokkal Gabi nővére, Tóth Vera reagált. Így fogalmazott a szintén énekesnő tesó a közösségi oldalán: „Gabinak elég megosztó személyisége van. Egészen kicsi kora óta hullámzó, érzékeny, útkereső ember, de semmiképp nem rossz ember” – kezdte sorait Vera, majd így folytatta:

Megtalálta a békességét

„Az eucharisztikus kongresszusról, Gabi stílusváltásáról és az Istennel való kapcsolatáról, magyarságáról sok szó esett. Én is büszke vagyok a magyarságomra, és nehéz ezt a mai világban bevallani, hogy az ember szereti a hazáját, mert rögtön egykalap alá veszik mindenféle ideológiával. Annyi bántást kap Gabi azért mert vállalja magát, vállalja azt, hogy boldogan önkénteskedik a kongresszuson, mert megtalálta az egyházban a boldogságát, szeretetét, békességét” – írja Tóth Vera.

Kaméleonként változik

„Rengeteg dolgot belelátnak ebbe, miközben ő csak egy tapolcai lány, aki állandóan kaméleonként változik, mert keresi az útját és önmagát. Miért ne lehetnék Isten hívő attól, hogy úgy öltözök fel ahogy? Miért zárja ki például a kihívó öltözet azt, hogy vallásos legyek. Mindannyian Isten gyermekei vagyunk személyiségtől, hovatartozásról, öltözettől függetlenül. Istennek nincsenek ítéletei. Van egy húgom, akivel babakorunktól kezdve cinkosai voltunk egymásnak, és borzasztó látni testvéreként, hogy bántják. Egyszerűen csak azt kívánom a világnak, hogy találjon végre békére” – írta Tóth Vera. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a “szabad melles” videó

Ez pedig az új, vallásos-Gabis videóklip

Kiemelt kép: Tóth Gabi – Részlet a fenti Insta-videóból