Baleset miatt túl nagy volt a dugó az M1-en, ezért egy férfi úgy gondolta, elektromos rollerrel megy tovább. Az autópályán gyalogolni és bringázni is tilos. A száguldó kamionoktól pár méterre rollerező férfiról készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Rollerrel az autópályán

A gyorsforgalmi utakat figyelő kamerák számtalan meredek és sokkoló esetet rögzítettek már, de olyat, mint ami hétfő délután történt az M1-es autópályán, még a tapasztalt diszpécserek sem nagyon láttak: egy fiatal férfi elektromos rollerrel közlekedett az ország legforgalmasabb autópályájának leállósávján Bicske térségében – írják a Magyar Közút Insta oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Baleset miatt vehette elő a rollert

Hétfő délután az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon két kamion ütközött össze. A külső sáv lezárása miatt a torlódás hossza meghaladta a 3️ kilométert. Valószínűleg a hosszabb menetidőt megelégelve szállhatott ki egy autó utasa és pattant rollerre.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Leállósávon haladt

A férfi fogta az elektromos rollerét és egész egyszerűen a leállósávon haladva próbálta meg lerövidíteni a menetidőt, kikerülve a balesetező kamionokat és a műszaki mentésben részt vevő útellenőrt is.

Szabálytalan manőver

Jól látható a kamerafelvételeken, hogy a szabálytalan manővere mennyire életveszélyes volt, hiszen a külső sávban rengeteg kamion haladt el mellette.

Szóltak a rendőrségnek

Az útellenőrök, miután elment mellettük a rolleres, azonnal értesítették a rendőrséget, a bicskei autópálya mérnökség diszpécserei pedig folyamatosan nyomon követték a férfit.

Lelépett az 1-es főút felé

A fiatalember a következő lehajtónál letért az autópályáról és az 1-es főúton folytatta útját, a kiérkező rendőrök ott már nem találták meg.

Ne tegyenek ilyent

A Magyar Közút munkatársai arra kérik a közlekedőket, hogy bármilyen torlódás is alakul ki egy-egy útszakaszon, ilyen és ehhez hasonló életveszélyes manővereket soha ne tegyenek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó a rolleresről

Kiemelt kép: részlet a videóból