A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya verekedésbe keveredett a budapesti éjszakában, legalábbis ezt állítja egy 21 éves fiatalember.

Ez történt

A történtekről a Blikk számolt be, a portálnak az állítólag megtámadott Zsombor mondta el a december 29-e éjjelén történt részleteket: „Bocsánat, bocsánat, nem akartam balhét, és elmondom, ahányszor akarod, csak hagyj minket elmenni. Így kérleltem Szalait, miután földre vitt a főváros közepén, a kedvenc szórakozóhelyemtől ötven méterre”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy képet akartak

A fiatalember állítás szerint a balhé abból alakult ki, hogy a barátaival már az utcán megkérték arra Szalai Ádám öccsét, hogy csináljon róluk egy fényképet. Erre azt mondták, hogy nem, emiatt Zsombor értetlenkedett, hiszen semmi rosszat nem akartak. „Persze, akkor már túl voltunk néhány italon, úgyhogy visszakérdeztem, „miért nem, te f.szfej?” Valami ilyesmit mondtam neki, amit persze, nem kellett volna. Nem túl szépen, nyilvánvalóan.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szóváltás alakult ki

Zsombor beszámolója szerint ekkor Szalai Ádám visszafordult és azt kérdezte tőle: „Te most lef.szfejezted az öcsémet?” Zsombor számára ekkor derült ki, hogy a focista öccsét szólította le. „Szalai odajött hozzám, majd elkezdett velem ordibálni. Azt üvöltötte, hogy én, egy senkiházi, hogy merek ilyet mondani az öccsének… És már rúgott is a talpával, ami a mellkasomon ért. A földre kerültem, és még akkor is belém rúgott” – állítja a fiatalember.

Sokkolták az események

Zsombor elmondása alapján az öccse lefogta őt, miközben ő próbált segítséget kérni, majd a haverjai segítettek neki felkelni. „. Közben az egyik barátom azt kérdezte Szalai Ádámtól, hogy te, aki egy példakép vagy, hogy tudsz ilyet csinálni? Mert ő tényleg az volt a számunkra, csodáltuk, ahogy a meccseken küzdött. De a történtek mindannyiunkat sokkoltak.”

Nem kellett volna beszólnia

Zsombor arról is beszélt a lapnak, hogy tudja, nem kellett volna beszólnia a focista öccsének, de a verést akkor sem érzi jogosnak. „A legfájóbb nekem mégis az, hogy pont Szalaiban kellett csalódnom, akit eddig rettenetesen tiszteltem.”

Megszólalt Szalai Ádám

Sportal.hu egyébként elérte Szalai Ádámot is, aki teljesen másként emlékszik a történtekre, ugyanakkor az összetűzés tényét nem tagadta.

Máshogy emlékszik

„Megpróbálom a legrövidebben és a legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy, nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert” – mondta a portálnak a labdarúgó, majd hozzátette:

Megvédte a testvérét

Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgta, csupán annyi történt, hogy féltette a családtagját, az adott körülmények között pedig megvédte őt. „Úgy tudom, szelfizni akartak a testvéremmel, amire ő nem volt hajlandó, ebből alakult ki a szóváltás. Amikor pedig négyen körbevették, ténylegesen fenyegetve érezte magát.” – mondta a focista.

Feljelentés

A megtámadott fiatalember egyébként a történtek miatt feljelentést tett a 11. kerületi kapitányságon. Az ügy kapcsán a BRFK azt közölte a lappal, hogy feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást garázdaság gyanúja miatt. A garázdaság mellett pedig felmerülhet a testi sértés gyanúja is, ugyanis Zsombor az orvosi vizsgálatok alapján a mellkasán és a lábán szenvedett zúzódásokat.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szalai Ádám – Forrás: YouTube