Dávid Kornél, 127-szeres válogatott kosaras is részt vett Budakeszin a félpályás kosárlabdapálya átadásán. A Pest megyei városban nem ez az első nagyobb sportberuházás, hiszen nemsokára tanuszodát is avatnak a Pest megyei városban.

Sportberuházások Budakeszin

Felpályás kosárlabdapályát avattak csütörtökön Budakeszin. A magyar kormány több mint 1,3 milliárd forinttal járult hozzá eddig a helyi bringapark, a kivilágított futókör, a műfüves focipálya és a tanuszoda megépítéséhez.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hármas összefogással épült a pálya

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere azt mondta, a most elkészült kosárlabdapálya hármas összefogásban, a városi önkormányzat, a Fenstherm Kontakt Kft. és a kormány együttműködésében jött létre, és remélik, hogy hamarosan a pálya másik térfele is elkészül.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Világklasszis is kipróbálta a pályát

Az új létesítményt elsőként a budakeszi Ball Sport Club Kosárlabda Egyesület utánpótláskorú játékosai vehették birtokba, ők az esemény kapcsán találkozhattak Dávid Kornéllal, valamint Barnai Judittal, az ELTE BEAC Újbuda ugyancsak válogatott játékosával.

Dávid Kornél a budakeszi ifjú kosarasokkal

Forrás: Facebook/Budakeszi Hírmondó

Dávid Kornél pályája

Dávid Kornél 127-szeres válogatott kosárlabdázó. A 206 cm magas játékos a Honvéd és az Albacomp után 1999-ben szerződött a Chicago Bullshoz, egy évvel később a Cleveland Cavalierst és – féléves albacompos időszakot követően – 2000 augusztusától a Toronto Raptorst erősítette, majd 2001 februárjától a Detroit Pistons következett. Dávid 109 NBA-meccsen 11-szer volt kezdő, és átlagban 5 pontot dobott.

Menczer Tamás és Dávid Kornél az avatóünnepségen

Forrás: Facebook/Menczer Tamás

Torna- és uszodaépítési program

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára azt mondta, a kormány jóvoltából minden idők legnagyobb tornaterem- és uszodaépítési programja zajlik jelenleg annak érdekében, hogy a magyar gyerekek megfelelő körülmények között tudjanak sportolni, mozogni vagy úszni.

Együtt kell küzdeni

A Budakeszin élő államtitkár szerint „egy ország akkor erős, ha fiataljai tudnak együtt küzdeni, megtanulják együtt, hogy milyen a sikert átélni, illetve testileg és lelkileg elég erősek ahhoz, hogy a vereségből is fel tudjanak állni.”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az eseményről készült videót itt tudod megnézni

Kiemelt kép: Barna Judit, Dávid Kornél és Győri Ottilia Budakeszin – Forrás: Facebook/Budakeszi Hírmondó