Újabb pedagógus halt meg koronavírus miatt. A pécsi horvát nyelvű iskola igazgatója 62 éves korában, vasárnap este hunyt el. A PDSZ továbbra is az iskolák bezárást követeli.

Sok fertőzött volt az iskolában

Október végén a pécsi Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpontban többen is megbetegedtek koronavírus-fertőzés miatt. A legsúlyosabb állapotban az iskola igazgatója, Győrvári Gábor Zoltán volt.

Kórházban kezelték

Az iskola igazgatóját már október végétől kórházban kezelték. Másfél hete került lélegeztetőgépre. Győrvári Gábor Zoltán vasárnap este, 62 éves korában halt meg- írja a szabadpecs.hu.

Vujity Tvrtko gyászol

„Elment az az ember, aki leírhatatlanul sokat tett értünk, magyarországi horvátokért; a szörnyű vírus következtében meghalt egykori gimnáziumom, a pécsi Miroslav Krleža Iskolaközpont igazgatója, Győrvári Gábor! Szavaim nincsenek, szívem darabokban! Isten nyugosztaljon, Drága Igazgató Úr” – így búcsúzik Vujity Tvrtko egykori tanárától.

A PDSZ követeli az iskolák bezárását

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet 7 pontban követeli a kormánytól a jelenlegi járványügyi intézkedések szigorítását és a tanintézmények azonnali bezárását. A szakszervezet közleményében kitér arra is, hogy Ausztriában már keddtől zárják az iskolákat.

Legyen gyermekfelügyelet

Követelik, hogy a kormány, ahogy tavasszal a miniszterelnökség és a minisztériumok számára is meg tudta szervezni, úgy most az egészségügyi dolgozók és a kritikus szolgáltatásokat ellátók számára is szervezze meg a gyermekfelügyeletet.

Nincs szó a tesztelésről

A PDSZ szerint az oktatási intézmények egy hete bejelentett teszteléséről még nem esett  szó: eddig semmi nem történt az ügyben a bejelentésen kívül. A helyzet súlyosbodását jól mutatja, hogy csak az elmúlt három napban közel 100 óvodát kellett bezáratnia az Operatív Törzsnek a járvány miatt. A különböző intézmények érintettségéről a PDSZ saját adatgyűjtésével kialakított listájából többet tudunk meg, mint a kormányzati tájékoztatásokból.

Egy 59 tanárnő is meghalt

A múlt héten írtunk arról, hogy koronavírusban meghalt egy 59 éves tanárnő, a tiszafüredi gimnázium pedagógusa. Miután kórházba vitték, lélegeztetőgépre került, pár nap múlva pedig meghalt.

Ez is érdekelhet

“Ha nem zárják be az óvodákat és az iskolákat, nagyon nagy tragédia lesz Magyarországon a koronavírus miatt” – ezt állítja az egri belgyógyász

Többen tanár halt bele a vírusba

Zsóka néni november elején a 6. olyan tanár volt, aki a koronavírus szövődményeibe halt bele. Rajta kívül egy nagyhalászi, kőszegi, budapesti, makói, nyíregyházi és egy Ercsiben dolgozó pedagógus is a járvány áldozata lett. A pécsi iskola igazgatója a járvány újabb áldozata.

Kiemelt kép: Győrvári Gábor Zoltán – Forrás: Facebook