Nem mindennapi botrány robbant ki a Heves megyei Kál településen, miután Gáspár Győző a gyereknapi programban kampánybeszédet mondott Morvai János polgármester mellett. A helyi településvezetőt teljesen hidegzuhanyként érte az eset, amikor Gáspár a gyerekek előtt megígérte, hogy elhozza Marics Petit, ha a szülők újra megválasztják Morvait polgármesternek.

Marics Peti koncertet ígért

„Megígérem nektek, ha a polgármester urat visszajelöljük, és újra bizalmat adunk neki, akkor elhozom nektek ide a faluba Marics Petit. Benne vagytok?” – kampányolt a népszerű Valmar együttes frontemberével Győzike, mire a tömeg izgatottan sikítani kezdett.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Együtt élnek?

Győzike a falunapon megjelent rendezvényen arról is beszélt, hogy ő egy házban lakik a Marics Petivel és azonnal el tudja intézni nekik, hogy elmenjen a településre énekelni. Ehhez csak annyit kért, hogy a gyerekek arra buzdítsák szüleiket, hogy szavazzanak Morvai Jánosra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Marics semmit nem tudott

A Romantic tagja aztán újra megismételte: „a szüleiteknek el kell mondani”, hogy muszáj elmenni a jövő héten voksolni, és a jelenlegi polgármestert kell újra megszavazni. Mindezt úgy, hogy erről Marics Péter nem tudott a kéretlen reklámról.

Marics Peti kiakadt

„Ez miafa*zom, nyilván semmit nem tudtam erről, Győzi szedd már össze magad! Miért kell belekeverni tudtom nélkül politikai dolgokba? Hülyeségeket ne mondjál már, hogy együtt lakunk, meg hogy hova viszel, mert az emberek elhiszik” – írta a zenész Hadházy Ákos posztja alá, Győzike kampányáról egyébként egy videót a képviselő hozta nyilvánosságra.

Gyerekekkel kampányol

„Nagyon sok felháborodott kritika érkezett a videó megosztása után kommentként. Egyértelműen gyerekeken keresztül ment a kampányolás, ellentételezést ígért nekik az előadó: ha jól szavaz a család, megkapjátok ezt meg ezt. Normál országban, normálisan működő demokráciában ez nem fordulhat elő. Elég, ha annyit mondok, a videómat megosztotta az ottani Fidesz-alapszervezet elnöke is, noha arra még nem volt példa, hogy kormánypárti politikus engem reklámozott volna” –mondta a Blikknek Hadházy Ákos.

A polgármester sem tudott semmit

Morvai János polgármester azt állítja, nem tudott arról, mire készül a meghívott műsorvezető. „Persze, hogy aggályos az egész. Engem is hideg zuhanyként ért. Szó sem volt arról, hogy Gáspár Győző ilyen kampányolásba kezd, eszembe sem jutott ilyen” – emelte fel a hangját dühösen a településvezető.

Nem ezt kérték

„Nem erre kapott megbízást, a szerződés megkötésekor viszont nem voltam jelen. A rendezvény előtt beszéltünk néhány percet, de ilyesmi akkor sem került szóba. Műsorvezetés, főzőverseny zsűrizése, ennyi lett volna a feladata. Már tizennégy éve vagyok polgármester, szerintem eleget letettem az asztalra, nincs ilyen támogatásra szükségem”.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Győzike és Marics Peti