Aktuális állapotáról vallott a rákkal küzdő Reviczky Gábor: „A hatodik kemoterápia óta szédülök, ájulás előtti rohamaim vannak” – fogalmazott a népszerű művész. Reviczky célja, hogy erős maradjon és súlyos állapota ellenére dolgozni szeretne, amíg csak tud.

Prosztatarákot diagnosztizáltak

Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt az év elején, prosztatarákot diagnosztizáltak Reviczky Gábornál, nem sokkal később pedig meg is műtötték. Bár az operáció után úgy tűnt, minden rendben van, később a PET CT-n kiderült: áttétek alakultak ki a szervezetében. A színész eleinte nem akart kemoterápiás kezelésen részt venni, ám később meggondolta magát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Váratlanul lett rosszul

A 74 éves színművész állítása szerint egy vadász során jött rá, valami nem stimmel. Váratlanul rosszul lett, majd pedig a diagnózis után kiderült, a daganat már hosszú ideje a testében lehet. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Injekciókat is kap

 „Reggeltől estig úgy érzem magam, mintha be lennék rúgva. Mintha négy sört és egy whiskyt ittam volna. De ez a gyógyszertől van. Injekciót is kapok, ami a kisagyamban leállítja a parancsosztogatást, hogy ne termeljen tesztoszteront, és ne szaporodjanak a ráksejtek – mesélte Reviczky Gábor, aki betegsége ellenére is a teljes nyarat végig forgatta A mi kis falunk stábjával.

Segít a munka

„Ha dolgozom, lefoglal a szerep. A koncentráció mindig segít. Túllendít a bajon. Itthon is félóránként-óránként vízszintesen fekszem öt-hat percig, és akkor pihent vagyok. Muszáj vízszintesen feküdnöm. Kímélni akartak az egyik forgatási napon, hoztak egy nyugágyat ebéd után. Hogy addig, míg fekszem, felvesznek egy másik jelenetet” – idézte fel.

Hisz a gyógyulásban

„Mivel nem adom át magamat a betegségnek, azzal sem foglalkozom, hogy javul-e az állapotom. Nem figyelem. Ha állandóan ez járna a fejemben, félő, hogy végezne velem. Hinni kell a gyógyulásban, mondják. De én még ennyire sem akarok foglalkozni vele.”

„Tele vagyok ráksejttel”

„Nem tudatosult, hogy ilyen súlyos betegségem van. Mondták, hogy tele vagyok ráksejttel, a biopszián egyetlen egy ép sejtet sem találtak, úgyhogy onnan mindent ki kellett vagdosni. Az orvos elárulta, hogy ez nem egy friss dolog, hanem 5-10 éves. Ez pedig azt jelenti, hogy nekem már tíz éve rákom van” – jelentette ki a népszerű művész.

Egyre több a mellékhatás

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai-díjas színész kezdetben jól viselte a betegséget és a kezeléseket, mostanra egyre több mellékhatás jelentkezik nála. „A hatodik kemoterápia óta szédülök. Alapvetően, ha megyek bárhová, vagy ülök, nincs problémám, de ha beülök az autóba vezetni, akkor ájulás előtti rohamaim vannak” – vallotta be a Kossuth Rádió egyik műsorában Reviczky.

Édesapja egyedül nevelte

Kiderült: a színészt édesapja egyedül nevelte, mert skizofréniában szenvedő édesanyja egy vonat elé ugrott. „Sajnos nagyon korán és egy fiúgyermek életében nagyon rossz időben elvesztettem az édesanyámat, 13 éves koromban. Egy kamasz fiú életében nagy károkat tud okozni az ilyesmi, kiváltképp a szeretet átadásában, mert nem volt minta, nem volt meg az anyai szeretet” – mondta Reviczky Gábor. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Reviczky Gábor. Fotó: archív