Vonatgázolással indult a szombat: a Göcsej InterCity ütött el egy embert Székesfehérvár mellett. A halálos baleset miatt nem közlekednek a vonatok, jelentős a fennakadás. A tragédiában érintett InterCity utasai egyelőre nem tudnak átszállni egy másik vonatra.

Tragédia Székesfehérvár mellett

A Déli pályaudvarról Zalaegerszegre 7 órakor elindult Göcsej InterCity Székesfehérvárról való kihaladás után halálra gázolt egy embert. A helyszínelés ideje alatt Székesfehérvár és Sárszentmihály állomás között nem közlekedhetnek a vonatok – jelentette a Mávinform. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszokat szerveznek

Az utasokat pótlóbuszok szállítják el, a közlekedés szervezése folyamatban van. A buszok Várpalota és Székesfehérvár viszonylaton helyettesítik majd a vonatokat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fáznak az utasok

Egy Facebook-kommentelő arról írt, hogy az utasok fáznak a várpalotai állomáson, amíg a vonatpótló buszok megérkeznek. 

A vonaton várakoznak

A Göcsej InterCity utasai a vonaton kénytelenek várakozni, mert a körülmények nem teszik lehetővé a vonatról való leszállást, vagy egy másik vonatra való átszállást.

Növekvő menetidő

A Székesfehérváron –Veszprém–Szombathely vonalon megnő a menetidő 20-40 perccel is. A vonalon közlekedő Bakony és Göcsej IC vonatok késve közlekednek a délelőtti órákban.

Péntek este is gázolt a vonat

A Grazból – Győrön át – a Keleti pályaudvarra tartó, Tatabányáról 18:58-kor továbbindult Mura InterCity péntek este elgázolt egy embert Bicskénél. A helyszínelés végéig Bicske és Herceghalom között egy vágányon szünetelt a forgalom.

Több baleset is történt az elmúlt napokban

Szörnyű balesetek árnyékolják be az elmúlt napokat a hazai vasút közlekedésben, ugyanis több helyen is gázolt a vonat vagy vonat ütközött autóval, és a legtöbb esetben tragikus véget ért a baleset.

Sásdnál egy anya és a kislánya halt meg

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is írt, november 17-én csütörtökön összeütközött egy személyautó és egy vonat Sásdon. A gépkocsit vezető anya és kislánya a helyszínen életét vesztette. A mentők egy gyermek életét meg tudták menteni. Őt jelenleg a pécsi klinikán ápolják, a legfrissebb hírek szerint pedig van rá esély, hogy felépül. A szerencsétlenség következtében öt kisgyermek maradt félárván.

A figyelmetlenség a fő ok

A vonatbalesetek jelentős százaléka tragikus kimenetelű. A vonatok féktávolsága több száz méter, írja honlapján a MÁV-Volán csoport. A mozdonyvezetőknek esélye sincs megállni, ha valaki tilos jelzés ellenére hajt a sínekre. A balesetekért a figyelmetlenség okolható, valamint a KRESZ szabályainak megszegése. A MÁV teljes hálózatán nem történt halálos áldozatot követelő baleset vasúti hibából fakadóan.

Körül kell nézni

Mielőtt valaki behajt egy vasúti átjáróba, mindenképpen körül kell néznie. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha a fénysorompó pirosat mutat, még akkor sem, ha látszólag messze van még a szerelvény. A vasúti átjáróba csak abban az esetben szabad behajtani, ha bizonyosan át is lehet rajta haladni, erre csúcsforgalom idején különösen oda kell figyelni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció