Zsámbékon biztonsági őrök fenyegették meg Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt és kollégáit, mert egy hulladéktelepnél, közterületen videót készítettek. Az egyik biztonsági őr valakinek a „pofáját” akarta beverni, majd arról beszélt, hogy a képviselőnek a bugyiját is leperlik majd, mert nem tudja, mibe nyúlt bele.

Kisváros nagy probléma

Az ország talán legkisebb városa, Zsámbék mellett van egy hulladéktelep, ahol rekultiváció, vagyis tájhelyreállítási munkák zajlanak. A környezetvédelmi előírások szerint ennek meg van a maga rendje, mit, hogyan lehet elhelyezni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Környezetrombolás Zsámbéknál

Szél Bernadett szerint tudatos környezetrombolás zajlik Zsámbéknál. A képviselő elmondta: a környezetvédelmi előírásokkal nem foglalkoznak, egyszerűen odahordják a szemetet és földet borítanak rá, még veszélyes hulladékot, autógumikat is leraktak a területen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szeméttelep Zsámbéknál

Forrás: Facebook/Szél Bernadett

Fenyegető biztonságiak

A képviselő munkatársai a környezetszennyezésről készítettek videót, fotókat, ekkor lepték meg őket a terület biztonsági emberei. A közterületen videózó csapat autóját elöl és hátul közrefogták autókkal, hogy semerre se tudjanak elhajtani, majd a biztonságiak fenyegetően léptek fel, erről videó is készült.

Leperlik a bugyit

Az egyik őr valakinek a „pofájának a beverését” indítványozza, a – feltehetően – a telep vezetője, viszont csitítja a másik férfit. A vezető viszont közli, hogy „leperli a bugyit” Szél Bernadettről. A videók ide kattintva nézhetők meg.

Rengeteg a szemét Zsámbéknál

Forrás: Facebook/Szél Bernadett

Nem tudja, mibe nyúlt bele

A független képviselő szerint a rendőrség nem lép időben, és már a bizonyítékok eltüntetése zajlik. A dokumentáció pedig, mint látható, nem biztonságos. Mint az egyik videón elhangzik, Szél Bernadett „nem tudja mibe nyúlt bele”.

Nagykutya biznisze

A zsámbéki esetről Szél Bernadett csütörtök este az ATV-ben elmondta: most már tudni akarja, hogy ez melyik nagykutyának a hulladékbiznisze.

Indul a következő választáson

Szél Bernadett a térség ellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltje, indulni fog a 2022-es választáson. Úgy tudjuk a kormánypárti kihívója Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára lesz.

A két pécsi rivális

Szél Bernadett, Pécsett született, most Budakeszin él. Közgazdász és szociológus. Emberi jogi programszervező volt, majd a KSH refense lett. 2010-ben lépett be az LMP-be, 2014-ben országos listáról került be az Országgyűlésbe. 2018-tól független országgyűlési képviselőként dolgozik. Menczer Tamás 37 éves, szintén Pécsett született, és ő is Budakeszin él. Külkereskedelmi főiskolát végzett. A Duna Televízió, majd az MTVA szerkesztő-riportere és műsorvezetője volt. 2015-ben lett a külügyminisztérium sajtófőnöke, majd a kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára lett. 2018-ban nevezték ki a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárává.

A teljes ellenzék beállhat Szél Bernadett mögé

Menczer Tamásnak nem lesz könnyű dolga. Ha az összes ellenzéki párt elfogadja Szél Bernadettet közös jelöltnek, akkor az államtitkárnak alaposan meg kell dolgoznia azért, hogy a 2018-as számok alapján ő lehessen a térség országgyűlési képviselője, míg ugyanezek számok alapján Szél Bernadett akár hátra is dőlhet.

2018-ban a Jobbik volt a királycsináló

Pest megye 2. választókerületében legutóbb, 2018-ban kiélezett volt a helyzet, Szél Bernadett, akkor még LMP-s színekben mindössze 296 szavazattal maradt le a Fidesz–KDNP jelöltjétől, Csenger-Zalán Zsolttól, aki a Jobbiknak köszönhette a győzelmét, hiszen a Jobbik akkori jelöltje Császárné Kollár Tímea Annamária nem lépett vissza és elvitt 6 ezer szavazatot, vélhetően főleg Szél Bernadettől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szél Bernadett – Forrás: Facebook/Szél Bernadett