Megérkezett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata Törökországba, a katasztrófa által érintett területre. A szentendrei székhelyű egyesület szakemberei és kutyái Adana repterén landoltak, és társaikkal együtt szeretnének segíteni a bajba jutottakon.

Viszontagságos utazás

„Néhány perce landolt a repülőgépünk Adana repterén, amivel más magyar és külföldi csapatokkal közösen, viszontagságos úton jutottunk el a földrengés epicentrumának közelébe” – adta hírül facebook-oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

20 szakember, 4 mentőkutya

Ezt követte a helyszínen a regisztrációs folyamat és a felkészülés a további utazásra. Hamarosan 20 szakember kapcsolódik be a mentési munkálatokba 4 mentőkutyával és csaknem 2 tonna felszereléssel felszerelkezve.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Embert próbáló órák előtt

„Azt mindenkinek tudnia kell, hogy hosszú és embert próbáló órák következnek, hiszen egy olyan helyszínre érkeztünk, ahol a beutazó csapatok komoly logisztikai problémát jelentenek az amúgy is gondokkal küzdő országnak. Bízunk benne, hogy hamarosan jó hírekkel érkezünk” – írták a csapat tagjai.  

Köszönet a segítségért

„Köszönjük a Külgazdasági és Külügyminisztérium Hungary Helps Program Koordinációs Főosztálynak és a nagykövetségnek, hogy meghallották a felajánlásunkat és profin segítették az útnak indításunkat. Hálásak vagyunk a Turkish Airlinesnak, hogy ennyire rugalmasan tudták megoldani a problémáinkat és köszönjük Nektek, hogy a lehetőségeikhez képest támogattatok és támogattok minket” – tették hozzá.  

Saját színeikben utaztak

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata kiemelte: ezúttal nem az állami mentőcsapat tagjaként utaztak bevetésre, hanem saját színekben vannak jelen.

Minden segítség jól jön

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

A romok alatt is túlélők után kutatnak majd

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Több kint ötezren haltak meg

Hétfőn hajnalban a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, mindkét országban épületek ezrei dőltek össze, eddig több mint ötezren haltak meg és több mint 20 ezer ember sérült meg, Szíria északnyugati részén már több mint 4 millió ember szorult humanitárius segítségre.

Magyarok is segítenek

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mellett a Hunor csapata, az Életjel Mentőcsoport, a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány is küldött, illetve küld kutatóegységeket Törökországba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: úton a segítség. Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.