Csütörtök délután tartotta kampánynyitó rendezvényét Szentkirályi Alexandra. A Fidesz főpolgármester-jelöltje meghirdette programját. Bár sok konkrétum nem hangzott el, azon kívül, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja Budapestet és ha ő nyeri a választást, akkor kitakarítja Gyurcsány Ferenc embereit a Városházáról.

Tarlós méltatta Szentkirályit

A Bálnában megtartott rendezvényen Szentkirályi Alexandra előtt Baán László, Kocsis Máté és Tarlós István mondott beszédet. A volt főpolgármester elmondta, hogy még fiatal lányként ismerte meg Szentkirályi Alexandrát. Majd, amikor a főpolgármesterjelölt képviselő lett a fővárosban, Alexandra éleslátására figyelt fel, ezért 2014-ben, meg is tette őt helyettesének. Szentkirályi Alexandra akkor mindössze 26 éves volt. Tarlós István azt is mondta, hogy források szempontjából a Fidesz jelöltje a legalkalmasabb arra, hogy Budapest vezetője legyen.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Budapesten nőtt fel

Majd a Fidesz jelöltje lépett a színpadra, aki elmondta, hogy Budapesten nőtt fel, itt tanult meg biciklizni, kezdett iskolába és koncertre járni. Később itt kezdett el dolgozni és itt alapított családot is. „Budapest és köztem ez mindig is egy lovestory volt”- mondta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jól ment Tarlós alatt

Majd hosszan sorolta, hogy Tarlós István alatt mennyit fejlődött a főváros. „2010 után a város tartozása nagy volt mégis 200 milliárddal vehették át a várost Karácsonyék”. Szentkirályi örül, hogy újra Budapestért dolgozhat és úgy érzi, most visszaadhatja a városnak azt, amit kapott.

A Fidesz-KDNP helöltje elindította kampányát

Forrás: Facebook

Gyurcsány, Gyurcsány, Gyurcsány

Szerinte, akik ma a fővárost irányítják, azok nem szeretik Budapestet csak a pénzét és a hatalmát. Ennek a mohóságnak a kárvallotjai pedig a főváros lakói. Majd minden mondatában többször elhangzott Gyurcsány Ferenc neve. A Fidesz jelöljének beszédéből azt lehetett leszűrni, hogy tulajdonképpen Gyurcsány Ferenc vezeti a várost. „Üzenjük meg nekik, hogy elég volt, itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-show-t Budapesten!”.

7 pontot hirdetett

  • Kiszabadítják Budapestet Gyurcsány fogságából: „én az összes Gyurcsány-fiókát ki fogom rakni a városházáról” – mondta.
  • Véget vetnek a városházi korrupciónak, mert „Rodolfo nem ismert annyi trükköt, mint ahogy a baloldal eltünteti a pénzt”. A főváros pénzügyi ellenőrzőszervet is kap.
  • Felszámolják „a pazarló budapesti bürokráciát”: Szentkirályi Alexandra szerint vége lesz a „luxus-kifizetőhelyeknek”, a felesleges tanácsadóknak.
  • Megszüntetik a közlekedési káoszt, mert „Karácsony nemcsak autót, várost sem tud vezetni”.
  • Tisztaságot és rendet teremtenek a városban, mert nem lehet „térdig járni a szemétben”. Szerinte több takarító kell és kevesebb graffiti, illetve „a hajléktalan-állapot kezelése”.
  • Otthonossá és élhetővé teszi Budapestet. Többek között ingyenes köztéri Wi-Fit ígért.
  • Újra naggyá teszi a nemzet fővárosát, mert Budapest szerinte mindig akkor volt jó, amikor együttműködött a kormánnyal.

3 jelölt között dőle el a verseny

A június 9-i önkormányzati választáson 5-en indulnak a főpolgármesteri posztért. Karácsony Gergely a DK-Párbeszéd-Momentum-MSZP jelöltje újrázna, Vitézy Dávid, az LMP támogatásával indul, Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok jelöltje, valamint jelöltet állít a Jobbik és a Mi Haznák Mozgalom is.

Vitézy is a Fidesz jelöltje?

Karácsony Gergely többször elmondta, hogy szerinte a Fidesznek két jelöltje van: Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid. A főpolgármester szerint Szentkirályi Alexandra végül vissza fog lépni Vitézy Dávid javára. Karácsony azt mondta, hogy 5 évvel ezelőtt, amikor felkérte Vitézy Dávidot, hogy dolgozzon a Városházán, akkor a közlekedési szakértő azt válaszolta, hogy Orbán Viktor ezt nem engedi meg, ezért nem vállalja a felkérést.

Kivárt a Fidesz

A Fidesz sokáig kivárt a bejelentéssel, a nyilvánosságban az elmúlt hónapokban több mint egytucatnyi név forgott már lehetséges jelöltként. Végül 87 nappal a választás előtt kiderült, hogy a korábbi főpolgármester-helyettest, jelenlegi kormányszóvivőt indítják Karácsony Gergely kihívójaként. A Fidesz budapesti szervezete szerinte Szentkirályi vezetésével „a város új lendületet kaphat és ismét fejlődésnek indulhat”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: