Meghalt Bacsa István, a Spartacus egykori gyúrója Kicsi bácsi néven vált ismertté az úszósportban. Neve 2013-ban került a figyelem középpontjába, amikor az Európa-bajnoki bronzérmes Szepesi Nikolett szexuális zaklatással vádolta meg a könyvében.

Folyamatosan megalázták

Szepesi Nikolett nyíltan írt könyvében arról, hogy szexuálisan zaklatták, szeméremsértő módon érintették meg, a nőiességében éveken át megalázták. A történetben újra és újra felbukkant Kicsi bácsi, aki afféle stábtagként élt vissza azzal nap mint nap, hogy fiatal lányok kerültek a keze közé.

„Azt gondoltam, hogy nem él”

Meglepve hallottam a hírt, hogy ez az általam csak kis kertitörpeként emlegetett ember elhunyt – mondta Szepesi – Én már a könyv megírása közben is azt gondoltam, ő már nem él.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokkot kapott

Aztán később Hajdú Péter egyik műsorában újra találkozhattam vele, afféle meglepetésvendég volt, és én szinte sokkot kaptam a közelségétől. De már nincs bennem harag. Elengedtem mindazt, amit tett velem, velünk. Egyszerűen muszáj volt pontot tenni a megaláztatások, a mocsok végére.

Bocsássanak meg neki…

Az úszó ezt mondta: Hiszek a mindenhatóban, és ezért mondom, onnan föntről mindent láttak, amit ez az ember itt a Földön tett és csinált. Eltávozott az élők sorából, ott áll majd az Úr színe előtt, és el kell számolnia a cselekedetivel, a lelkiismeretével. Az égiek bocsássanak meg neki – tette hozzá.

Próbált megbocsátani

„Nem kívánom, hogy a pokolra kerüljön. A lelkem mélyén valahol megpróbáltam megbocsátani neki, de hogy ez mennyire sikerült, azt inkább hagyjuk.”

Nem kért tőle bocsánatot

Hozzátette: Mindenesetre részvétemet nyilvánítom családtagjai felé, még akkor is, ha annak idején a könyv megjelenését követően kaptam tőlük hideget-meleget az interneten. És az elkövető sohasem kért tőlem bocsánatot.

Úszótábort vezet

Szepesi nem szakadt el az úszástól, amelyben egykor a legnagyobb tehetségek között emlegették. Több, sokkal több volt benne, mint egy Eb-bronz, de már nem kesereg a pályafutása alakulásán. Inkább a jövőbe néz, saját úszótábort vezet.

Gyerekekkel foglalkozik

Harmincöt gyerek számára biztosít harmóniát, mindennapos elfoglaltságot és lehetőséget arra, hogy egyszer az ő nyomdokaiba lépjenek és profi versenyzőkké váljanak.

Keresi a tehetséget

Büszkén mondhatom, hogy a fiam háromesztendős és persze már ügyesen mozog a vízben. De rajta kívül is van még sok-sok gyermek, akiket nagy szeretettel nevelgetek, a táborban. Nem az a cél, hogy olimpiai bajnokok legyenek, bár árgus szemmel figyelem azokat, akikről valóban süt, hogy tehetségesek.

Felkészíti őket

Én inkább felkészítem a gyerkőcöket arra, hogy tőlem majd igazi klubhoz és igazi utánpótlás-nevelő szakemberhez kerüljenek – magyarázta.

Kiemelt kép: Szepesi Nikolett és Bacsa István – TV2