Március 15-ig tart nyitva a Normafa Park sí- és szánkópályája. Az üzemeltető már hetekkel ezelőtt beindította a hóágyúkat, így a hó vastagsága megfelelő. Viszont szerdától a sípályát már nem lehet ingyen használni. 

Fizetni kell a síelésért

„A Normafa Park Sífutópályán az ingyenes próbaüzem véget ér, a pálya február 15-tól karszalag vásárlásával és viselésével használható. A karszalag a vásárlás napján feljogosít a karbantartott, este kivilágított pálya, valamint a Vasas síházban a földszinti öltözők és mosdók használatára” – írja közleményében a Normafa Park. 

Itt lehet megvenni a karszalagot

A napi karszalag kizárólag egy személy számára biztosít belépési lehetőséget, más személy számára nem átruházható. A karszalagok a Vasas Síházban a földszinti kölcsönző és síbárban vásárolhatók meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ennyibe kerül

A karszalag 2 ezer forintba kerül egy napra, 18 éven aluliaknak és a 12. kerületi lakosoknak ezer forintot kell fizetni.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beindultak a hóágyúk

Január végén írtunk arról, hogy ismét kedvezően alakult a hőmérséklet, így a Normafa Park üzemeltetői újra be tudták indítani a hóágyúkat, amelyek segítségével behavazták a szánkó-, illetve a sífutópályát. Mindkét pálya este 10-ig világítás mellett használható.

Hóágyú a Normafa Parkban

Forrás: Facebook/Normafa Park

Este 10-ig lehet menni

A Normafa Park klasszikus és skating nyomot is fektettek. A teniszpályán megszokott gyakorló csíkok is vannak, a pályát este 10-ig kivilágítják. Mindenkit kérnek, hogy kizárólag sífutó felszerelésben használják a sífutópályát! Szánkóval, csúszkával a játszótér alatti szánkópálya használható.

A szánkózásért nem kell fizetni

Forrás: Facebook/Normafa Park

Márciusig nyitva lennének 

Az üzemeltetők abban bíznak, hogy a március 15-i pályazárásig, a “kokárdás sífutásig” jó minőségű pályákat tudnak biztosítani. A sípályán a hó vastagsága a sielok.hu adatai szerint 45-85 centiméter, a szánkópálya pedig továbbra is ingyenesen használható. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a normafai pálya előkészítéséről

Kiemelt kép: síelő a Normafán – Forrás: Facebook/Normafa Park