Egy éven át háborgatta a volt barátnőjét egy rendőrtiszt. A férfi üzenetekkel bombázta a 23 éves nőt, és rendszeresen megfigyelte és követte őt kocsival. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával, és négy hónap távoltartást rendelte el a férfivel szemben.

Szakított a rendőrrel

A harmincas évei elején járó rendőrtiszt 2022 decemberében ismerkedett meg a 23 éves nővel, aki alig négy hónap után szakított is vele. A rendőrtiszt ki akart békülni a fiatal nővel, és az exe akarata és a többszöri kifejezett kérése ellenére is önkényesen beleavatkozott a nő magánéletébe, és mindennapi életvitelébe.   A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Üldözte a szerelmével

Miután a fiatal nő közölte a volt párjával, hogy véglegesen lezárta a vele való kapcsolatát, a férfi többször is megjelent az exe lakóhelyén, munkahelyén, valamint apróbb ajándékokat vitt neki, és olyan is előfordult, hogy órákig a helyszínen maradt, vagy indokolatlanul ott várakozott a szolgálati kocsival.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Üzenetekkel bombázta

Emellett felvette a kapcsolatot a nő családtagjaival, barátaival is, hogy segítsenek nekik kibékülni. A férfi telefonon is rendszeresen kereste a nővel a kapcsolatot, több szöveges üzenetet is küldött telefonjára és munkahelyi email címére, továbbá kézzel írt leveleket is elhelyezett a postaládájában és autójának szélvédőjén, amelyekben szerelmet vallott neki.

A nyilvántartásból információkat szerzett

A tiszt egy idő után figyelni kezdte a nőt, és kocsival követte őt, még akkor is, ha a nő hosszabb, vidéki útra ment. Jellemző, hogy még akkor is követte őt, amikor a nő bement feljelenteni a rendőrségre.  A férfi a rendőrségi nyilvántartásba is többször jogosulatlanul betekintett, és a volt barátnő kontrollálása érdekében információkat szerzett az exéről, annak rokonairól, valamint az autójáról, amelynek útvonalát is ellenőrizni akarta.

Négy hónap eltiltás

Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrt, és négy hónap távoltartást elrendelését indítványozta azzal, hogy a bíróság magatartási szabályként írja elő, hogy a nővel semmilyen módon ne lépjen kapcsolatba, távol tőle magát és ne jelenjen meg a nő lakóhelyén, munkahelyén és az általa is ismert olyan helyeken, amit a nő rendszeresen látogat.

Eredménytelen fellebbezés

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és elrendelte a távoltartást. A végzés az eredménytelen fellebbezés ellenére véglegessé vált.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: itt történt a gyilkosság – Forrás: nyiregyhaza.hu