Meghallgatásra találtak Reviczky Gábor imái: a népszerű magyar színművész szervezetében nem mutatott ki áttétet a vizsgálat, így minden remény megvan arra, hogy felépüljön a prosztatarákból.

Prosztatarákot diagnosztizáltak

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a legendás színésznél nemrégiben prosztatarákot diagnosztizáltak. A betegség egy igen agresszív fajtája támadta meg a szervezetét, ám időközben megműtötték és úgy tűnik még időben sikerült elcsípni a betegséget.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tünetmentes volt sokáig

A Tökölön élő színész arról beszélt korábban, hogy decemberben kezdte el először azt érezni, valami baj van. Bár panaszai nem voltak, mégis úgy döntött felkeresi az orvost. Kiderült, évek óta jelen lehetett nála a betegség, csupán tünetmentes volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezért ment orvoshoz

„Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom” – mesélte a színész, aki aztán orvoshoz fordult. Biopsziát végeztek rajta, majd érkezett a lesújtó hír.

Megműtötték

A színészt azóta meg is műtötték, és bár kiderült, hogy a betegség egy igencsak agresszív fajtája támadta meg a szervezetét, a műtét utáni CT és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetében. Reviczky Gábor most az úgynevezett PET CT vizsgálatra várt, hogy kiderüljön, milyen utókezelésre kell járnia.

Célzott besugárzás vár rá

„Csak a két nyirokcsomóm van egy kicsit megduzzadva, de szerencsére a rákos sejtek nem szóródtak szét a szervezetemben. Célzott besugárzást fogok majd kapni, ám azt egyelőre még nem tudom, mikor kezdik a kezeléseket. Várok a soromra, mint sajnos nagyon sokan” – fogalmazott a színész a Blikknek.

Egy barátja nem élte túl

„A pandémia alatt volt egy barátom, akinél a vírushelyzet miatt késett a kemoterápia, és mivel későn kezdték meg a kezelését, nem lehetett segíteni rajta. Nála mondjuk áttétek is kialakultak, nálam azonban szerencsére nincs erről szó” – folytatta a színész, aki régóta híve az alternatív gyógymódoknak is.

Speciális olajsűrítményt használ

Reviczky a mostani betegsége alatt is mindent elkövet, hogy különböző módszerekkel erősítse a szervezetét a kezelés sikere érdekében, illetve, hogy a betegség ne térjen vissza. „Egy speciális olajsűrítményt használok, amelyhez nem egyszerű hozzájutni. Emellett persze, egyéb immunerősítőket és roboráló étrendkiegészítőket is szedek: van köztük olyan, amit csak a világ másik végéről tudok rendelni, mert itthon még nem kapható, olyan speciális alapanyagokból készül” – árulta el a művész.

Folyamatosan dolgozik

Reviczky egy pillanatra sem hagyja el magát, szinte folyamatosan dolgozik addig is, míg a kezelésre vár. „Hamarosan folytatódik a Mi kis falunk, júniusban pedig több filmben és sorozatban is forgatok egyszerre. Megcsináljuk az Oszlopos Simeont, folytatjuk a Hungarikumok nyomában sorozatot és a Mi kis városunkat is, amelyben magyarországi településeket mutatunk be. Ezek nagyon izgalmas feladatok, amiket izgatottan várok, hiszen szerencsére jól érzem magam és abszolút pozitívan állok a betegséghez. Tudom, hogy csak így lehet meggyógyulni” – jelentette ki Reviczky Gábor.

Mindenkit figyelmeztet

A Kossuth-és Jászai Mari díjas művész azt üzeni férfi társainak, hogy 40 éves koruk felett mindenképpen járjanak szűrővizsgálatra, a prosztatagyulladás ugyanis egy nagyon gyakori probléma, ami akár a rák előfutára is lehet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Reviczky Gábor – Forrás: YouTube