Egy csepeli pedagógus a Facebookon kér segítséget annak a két sérült fiú családjának, akik május 7-én szenvedtek balesetet Csepelen. Az osztályfőnök azt írja, az egyik fiú édesanyja még mindig nagyon súlyos állapotban fekszik kórházban, az édesapa a baleset helyszínén meghalt. A másik sérült fiú édesanyja pedig a munkáját feladta, szinte állandóan fia mellett van, aki még mindig kórházban fekszik.

Ballagási ruhákat próbáltak

„A nyolcadikos, ballagás előtt álló osztályomból három srác tabló fotózáshoz ruhákat ment vásárolni. A vásárlást követően egyikükhöz felmentek, kicsit beszélgettek, eszegettek, felpróbálták az új ruhákat, és elszaladt az idő. Későre járt, ezért Márkóért szülei, István és Mariann, érkeztek meg barátjuk házához, ahol elköszöntek, és felajánlották Ricsinek, hogy őt is szívesen hazaviszik” – írja Facebook oldalán annak a két fiúnak az osztályfőnöke, akik egy balesetben sérültek meg Csepelen.

Tragédia történt

Ekkor még nem is sejthették, hogy ketten nem vehetik fel hétfőn az ünneplő ruhát a fotózáshoz, mert rövid időn belül tragédia fog történni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Mentőautóval ütköztek

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, hogy május 7-én, Csepelen, hazafelé tartva, egy 5 hónapos kisbabához riasztott mentőautóval karamboloztak. A baleset során olyan nagy erejű volt az ütközés, hogy a mentő oldalára borult, az autójuk pedig az utca sarkán található villanyoszlopnak csapódott.

Ez a mentőautó rohant az 5 hónapos csecsemőhöz

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Meghalt az édesapa és a csecsemő is

Márkó édesapjának, aki az autót vezette, és vétlen volt a balesetben, esélye sem volt a túlélésre, sajnos ő a helyszínen az életét vesztette. Később kiderült, hogy az 5 hónapos csecsemő is nagyon súlyos állapotban volt, ezért a baleset helyszínére szállították, hogy a megfelelő eszközzel megpróbálják megmenteni az életét. Se sajnos ez nem sikerült, a baba elhunyt.

Anyukája még mindig súlyos állapotban van

Anyukája többféle súlyos sérüléssel, válságos állapotban került kórházba. Az ő felépülésében egyként bízik mindenki! Gyermekük, Márkó, koponya repedést szenvedett, de szerencsére már lábadozik.

Lelki terhek

„Neki a fizikai sérülései eltörpülnek amellett a teher mellett, amivel szembe kell majd néznie. Nagymamájára és apukája nővérének támogatására számíthat ebben a lelkileg is nehéz helyzetben” – írja az osztályfőnök.

Édesanyja mellette van

„Osztályom másik tanulója Ricsi, aki szintén az autóban ült, jelenleg is súlyos sérülésekkel fekszik kórházban. Az ő felépülése sajnos hosszabb időt vesz majd igénybe, mely alatt édesanyja, a munkájából kiesve, a kórházban egész napos támogató felügyeletet biztosít számára” – írja a Vermes Miklós Általános iskola tanára.

Támogatást kér

Nagy Andrea szerint a szűkebb és tágabb közösségükben megrendülést, összetartást és összefogást lát, ezért kötelességének érzi, hogy valamilyen módon támogatást szerezzen a két bajbajutott családnak.

Újra focizzanak együtt

„Szeretném azt látni, hogy a két focista fiú újra egészségesen együtt jár mérkőzésekre, és szeptemberben megkezdhetik a választott iskolájukban a középiskolai tanulmányaikat. Mi minden erőnkkel, szeretetünkkel ezen leszünk!”

Ezt kéri az osztályfőnök

„Ha Ön is úgy érzi, hogy segítséget szeretne, és tudna nyújtani ebben a nagyon nehéz helyzetben Márkó és Ricsi számára, kérnénk, hogy támogatását, adományát, az alábbi alapítvány számláján tegye meg. A beérkező összegeket 50-50 % -os arányban kapják meg a családok” – írja a fiúk osztályfőnöke. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt tudsz segíteni

  • Ments Életet Közhasznú Alapítvány
  • 10702019-67010941-51100005
  • FONTOS a közlemény rovatba írják: csepeli baleset
  • Minden felajánlást és adományt Márkó és Ricsi nevében tiszta szívből köszönünk!
  • Amennyiben céges adományról lenne szó, az adóigazolást az alapítvány kiállítja

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu