A napokban sikerült végleg pontot tenni a 88 éves korában meghalt aranyember, Klapka György hagyatéka feletti osztozkodásra. Az örökösök szinte mindent pénzzé tettek. A legendás Vámház körúti üzletbe a biatorbágyi Kemenes cukrászat költözött be.

A vállalkozó vagyonából nemrég már csak az imádott Vámház körúti üzletének cége utáni végelszámolása váratott magára, amelyből gyermekei egy kivételével fejenként körülbelül 10 millió forintot kaphatnak meg a napokban. Amennyiben ez is megtörténik, lezárul a történet: három évvel Klapka halála után az utolsó fillérig kifizetik az örököseit – írja a Blikk.

„Ötvenmillió forintos tőkéje volt a részvénytársaságnak, amelynek a végelszámolását az üzlethelyiség eladása után tavaly januárban indították el a testvérek. Ebből az összegből valamennyit levontak, így kapnak fejenként 10 millió forintot a felek” – mondta dr. Budai Géza, a család ügyvédje.

A Centrum Zálogház Zrt. után Klapka utódai, Sandy, Dennis, Nicole és Christian számíthat pénzre, és bár az Aranyember öt gyermeket hagyott maga után, a legidősebb, ifj. Klapka György lemondott a rá eső részről. Persze ő sem járt rosszul, hiszen a hagyatéki tárgyaláskor ő és az özvegy külön egyezséget kötött. Kiss Mária készpénz mellett a Normafa utcai ingatlant kérte, Gyuri pedig a zálogház fölötti, 170 négyzetméteres lakást két autóval.

Vámház krt. 9.

A legendás üzlethelységbe azóta a Biatorbágyon működő Kemenes Cukrászat költözött be. A 2011-es alapítása óta a kis családi vállalkozásból egy több, mint 60 főt foglalkoztató üzem lett, az ország egyik legkorszerűbb cukrászati gépeivel felszerelt sütödéjével. Készítményeiket hat saját tulajdonú kisteherautóval szállítják az ország több értékesítési pontjára, például a Vámház körútra is. – írja a LikeNews.hu hírportál.

Ők hamar pénzzé tették örökségüket, a többi testvérnek viszont nehezebb dolga volt a zálogházzal. Magát az üzlethelyiséget 320 millióért adták el – a helyén már a Biatorbágyon működő Kemenes cukrászda üzemel –, a végelszámolásra pedig egy évet kellett várniuk.

Emellett örököltek telkeket is, amelyeken a mai napig nem tudtak továbbadni, és a dióültetvény is rájuk maradt. Az Aranyembernek nagy szívfájdalma volt, hogy gyermekei nem vették át üzleteit életében, halála után pedig Nicole volt az egyetlen, akinek fontos volt, hogy valami fennmaradjon apja szellemi hagyatékából.

„Gyurka az álmát, hogy családi vállalkozás legyen a birodalmából, életében sajnos nem tudta megvalósítani” – nyilatkozta nemrég Klapka özvegye. – Halála után pedig szétesett minden, amit létrehozott. A gyerekei veszekszenek a pénzen, s nem beszélnek egymással sem.

Interjút adott a halála napján

Klapka György a halála napján még interjút is adott. A néhai koreográfus, üzletember arról beszélt aznap reggel a Mokka stúdiójában, hogy 90 évig él majd, ám az adás után hazament, és délután, álmában hunyt el.

Kiemelt kép: Klapka György utolsó interjúja a Mokkában – Forrás: TV2