A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben vallási tisztelet tárgyának megrongálása miatt és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

Rongált a templomban

A vádirat szerint egy 49 éves férfi 2021. június 30-án, délben bement a 14. kerületben a Bosnyák téri templomba, ahol megrongált különböző kegyeleti tárgyakat. A rongálót a rendőrség fél órán belül elfogta.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy kárt okozott

Az elkövető egy szobrot ledöntött a talapzatáról, egy másikban is kárt okozott, összetört több üvegtárgyat és egy zászlórudat, valamint gyertyatartókat is megrongált. A sérülések egy része javítható volt, a cselekménnyel a férfi több mint százezer forint kárt okozott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A megrongált kegytárgyak

Forrás: police.hu

Korlátozott képességű a férfi

Az igazságügyi elmeorvos szakértői vélemény szerint az elkövető nem látta át teljesen tettének következményeit, ebben enyhe-közepes fokban korlátozott volt.

Felfüggesztett börtönt kértek rá

A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség a férfit vallási tisztelet tárgyának megrongálásával vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésében végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az elkövetőről az ügyészség az alábbi videót tette közé

Kiemelt kép: a megrongált kegytárgy – Forrás: police.hu