Az ELTE TTK dékáni vezetése úgy határozott, hogy létszámtól függetlenül azonnali hatállyal megtiltja valamennyi előadás és szemináriumi gyakorlat jelenléti formában történő megtartását. A Szegedi Egyetem kollégiumaiban pedig az alkoholfogyasztást is betiltották.

Augusztus 31-től az előadásokon és a szemináriumokon is csak csak távolléti, vagyis online formában lehet – írja a Hvg.hu 

Jelenléti formában a laborgyakorlat, szakmai gyakorlat és terepgyakorlat típusú tárgyak oktatása folytatható, az indoklás szerint azért, mert a ezeknél a tananyag elsajátításához különösen fontos a jelenléti oktatás. Az intézmény vezetése a következő napokban tekinti át, hogy az új helyzetnek megfelelően át kell-e alakítani a tanrendet.

A még néhány nappal ezelőtt is érvényes helyzethez képest jelentősen megugrott annak a veszélye, hogy a jelenléti oktatás — még az eredetileg tervezett, korlátozott formában is — az egyetemen terjedő fertőzési láncokhoz vezet.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kacskovics Imre, a ELTE TTK dékánja azt írta közleményében, hogy a vírus terjedésének kockázata „elérte azt a szintet, amit nem tartunk elfogadhatónak, kollégáink és hallgatóink egészségének védelme érdekében”.

Szegeden megtiltották az alkoholfogyasztást

A Szegedi Tudományegyetem a kifejezetten kollégistáknak összeállított szabályzatban szerepel, hogy csak lázmérés és egy egészségügyi kérdőív kitöltése után költözhetnek majd be a diákotthonokba és alkoholt fogyasztani is tilos lesz a kollégiumok területén.

Az SZTE oktatási igazgatója levelében azt írta: „a kollégiumok területén szeszes ital, alkohol fogyasztását azonnali hatállyal megtiltják, és ennek kihirdetésére és betartására a kollégiumok és a Védelmi Iroda munkatársainak segítségét kérik. A levél szerint az intézkedést megszegő hallgatókkal szemben fegyelmi eljárást kezdeményeznek.”

A rendelkezések szerint egyébként idegenek nem léphetnek be a kollégiumok területére, valamint a beköltöző- és szintbulik is elmaradnak.

Kiemelt kép: ELTE TTK – Forrás: ittlakunk.hu