Új parkolási szabályzat lép életbe a főváros 7. kerületében, ami – úgy tűnik – kimondottan csak az ott élőknek kedvez.

Kerületi lakóké lesz a helyek harmada

A legfrissebb hírek szerint a belvárosban élők számára megkönnyítik a parkolást, hiszen a helyek harmadára ezentúl csak a kerületi lakók állhatnak majd. Külső-Erzsébetvárosban ugyanis bevezetik a lakossági parkolóhelyeket és a Mobi-pontokat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Jönnek a lakossági parkolóhelyek”

A hírt a Színes Erzsébetváros Facebook-oldalán tették közzé: „Breaking: jönnek a lakossági parkolóhelyek és új Mobi-pontok Külső-Erzsébetvárosban! – írták.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hétfőn döntenek róla

Erzsébetváros képviselő-testülete hétfőn rendkívüli testületi ülésen dönt arról, hogy azonnal induljon meg a kizárólagos lakossági parkolóhelyek rendszerének kialakítása Külső-Erzsébetvárosban. A parkolóhelyek 30%-a lenne kizárólagosan a lakók rendelkezésére bocsátva az esti órákra.

Mobi-pontok

A testület arról is dönt, hogy Külső-Erzsébetvárosban 31,5 parkolóhelyen új Mobi-pontokat létesítsen.

„Sokat küzdöttünk ezért”

„Minden kívánságunk így teljesüljön! Sokat küzdöttünk ezekért, és tovább küzdünk azért, hogy induljon el a forgalomcsillapítás is Külső-Erzsébetvárosban” – zárul a bejegyzés.

Összefogás Budán

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Őrsi Gergely, a 2. és Pokorni Zoltán, a 12. kerület polgármestere közös javaslatot terjeszt elő a fővárosi önkormányzat következő ülésén: a 0-24 órás rezidens parkolásról szóló előterjesztést. Ezzel az érdekes kísérlettel próbálják meg lezárni a fizetős parkolási zónák folyamatos kifelé terjedésének csapdáját a vezetők.

Feltorlódnak az autók

A problémáról nemrég így beszélt Pokorni Zoltán egy önkormányzati fórumon: a parkolási zónahatár mellett feltorlódó autók problémája elsősorban a 2., a 11. és a 12. kerületben létezik, ahol a parkolási zóna és a kerület határa nem esik egybe – írta a Telex

A zónabővítés nem opció

Itt áll elő az a helyzet, hogy a határon túli első ingyenesen parkolható utca mindig dugig van, a lakosság meg őrjöng, mert elfoglalják a parkolóit. Erre nem jó válasz tovább bővíteni a zónát, mert mindig lesz egy ilyen zsúfolt utca, csak még kijjebb.

A rezidens parkolás lehet a megoldás

Erre találták ki a belvárosi, kizárólagosan az ott lakók számára biztosított parkolás mintájára az úgynevezett zónahatár-rezidens parkolást. Amiben ez másabb lenne: ezekben a zónahatár melletti puffer körzetekben egész napra járna a helyben lakóknak a kizárólagos parkolóhasználat.

Mások veszik el az ingyenes parkolást

Ha bevezetik ezt a rendszert, akkor megszűnik az a probléma a Hegyvidéken, hogy a zónahatáron lakók elől a más kerületekből, agglomerációból érkezők veszik el az ingyenes várakozási lehetőséget. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció