Szilveszter éjjelén nem áll le a metró és a HÉV közlekedése – írja a Metróért Egyesület Facebook oldalán. De több busz is közlekedik egész éjjel Budapesten.

Szilveszter éjjel a megnövekedő utasforgalom miatt egész éjjel közlekedik az M2-es, M3-as és M4-es metró és a H5-ös, H6-os, H7-es, H8-as, illetve H9-es HÉV is. Ezen felül az M1-es metró hosszabbított üzemidővel, kb. 1:30-ig közlekedik.

A szokásos éjszakai buszjáratok mellett egész éjszaka közlekedik több, a belvárost átszelő nappali járat is. Így az éjjel-nappali 6-os villamos mellett a 4-es villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es autóbuszok is.

Az M3-as metrópótló üzemzárását követően Nagyvárad tér M és Határ út M, illetve Kőbánya-Kispest M között a 914-es, a 950-es és a 200E autóbuszokkal lehet utazni.

Az egész éjszaka Újpest-központ és Nagyvárad tér között közlekedő M3-as metró miatt nem közlekedik a 914A járat, illetve rövidített útvonalon járnak a 914-es és a 950-es autóbuszok. A 914-es járat megosztott útvonalon, Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak és a Nyugati pályaudvar M, továbbá a Nagyvárad tér M és a Dél-pesti autóbuszgarázs között közlekedik.

A 950-es és 950A buszok csak Rákospalota, Kossuth utca és Újpest-központ M, valamint a Nagyvárad tér M és Pestszentimre vasútállomás között (csak 950-es jelzéssel) közlekednek.

Kiemelt kép: illusztráció