Megtörte a csendet a tavaly év végén koronavírusban elhunyt Kóbor János fia. Dániel akkor látta utoljára édesapját, amikor néhány héttel a kórházba kerülése előtt lányaival, a hároméves Hangával és az egyéves Sárival meglátogatták őt.

Meghalt Kóbor János

Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta 78 éves korában, koronavírus szövődményei miatt meghalt az Omega legendás zenésze, Kóbor János. A frontember már hetek óta kórházban volt, a vírus pedig végül legyőzte a szervezetét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két unokáját ölelte

Az Omega frontemberének fia édesapjával még betegsége előtt találkozott utoljára. „A pilla­nat, amikor magához ­öleli Hangát és Sárit, majd puszilgatja őket. Ekkor láttam utoljára aput”- idézte fel utolsó emlékét a Blikk-nek Dániel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Soha nem ment orvoshoz

Kóbor János egész életében halhatatlannak képzelte magát. Soha nem járt orvoshoz, még akkor sem, amikor már jelzett a szervezetet. „Túlélek mindenkit, mert ilyen géneket örököltem. Szinte könyörögtem neki, hogy legalább egyszer, a biztonság kedvéért vizs­gáltassa meg magát. Kinevetett- mesélte Kóbor Dani.

A fia beoltatta magát

Dániel beoltatta magát a koronavírus ellen, mint mondta, édesapjával csak úgy szőrmentén beszéltek erről a témáról, nem érdekelte őt a koronavírus elleni védekezés.

Felhívta, hogy beteg

„Elbagatellizálta a világjárványt. Apu sérthetetlennek hitte magát” – mondta Dániel, aki soha nem felejti el azt a pénteket, amikor édesapja felhívta, majd azt mondta: „Fiam, köhögök, nem érzem tökéletes állapotban magam, hőemelkedésem is van.” 

Haza akart menni

Dánielt ekkor rossz érzés fogta el. Amikor kórházba került, ugyanezt élte át. „Az első három napon tudtunk beszélni, és ő nyugtatott, hogy csak a biztonság kedvéért jött be, de már nagyon unja, haza akar menni. Ekkor hallottam életemben utoljára az apám hangját. Tizenegy óra volt. Anyám délután háromkor még beszélt vele, Zsóka, a felesége pedig este tizenegykor. Másnap már azzal hívtak, apu az intenzívre került, súlyos állapotban”.

Felfalta a tüdejét a vírus

Kóbor János fia azt mondta, édesapja tüdejét szinte teljesen felfalta a vírus. Lélegeztetőgépre került, eredményei javultak, ami biztatásra adott okot. De sajnos két hét lélegeztetés után a zenész meghalt.

Nem fog hazajönni

„Már az angyalok vigyáznak szeretett Édesapukámra fent a menyben. Minden olyan gyorsan történt. Még nem tudtam felfogni, hogy soha többe nem fog hazajönni, és átölelni. Nagyon nehéz most megfogalmaznom, hogy milyen érzések kavarognak bennem. Hirtelen, egy nagy üresség támadt a szívemben, és az idő lassabban kezdett el telni. Minden napom egy érzelmi hullámvasút” – így búcsúzott édesapjától Kóbor János lánya közösségi oldalán.

Fantasztikus apuka

„Nálad fantasztikusabb apukát el sem képzelhettem volna. Hálás vagyok a Jó Istenkének, hogy ennyi éven keresztül együtt lehettünk. Már most nagyon hiányzol, de tudom, hogy majd egyszer úgyis fogunk még találkozni. Addig is, ha le tudsz jönni hozzánk néha, tedd meg kérlek! Adj néhány jelet, hogy jól vagy. A szeretet mindennél erősebb! Nagyon szeretlek: Léna” – írta a 14 éves Léna.

Kettéosztották a hamvait

Kóbor János hamvainak egyik fele a Balatonba kerül, a másik részét pedig a Szent István-bazilika urnatemetőjébe helyezték végső nyugalomra. Mecky családtagjai döntöttek úgy, hogy tiszteletben tartják a legendás zenész kívánságát, azonban szerették volna egy méltó helyen a szerettei, illetve a rajongók is bármikor megemlékezhetnek róla. A Kóbor János halálával kapcsolatos cikkeinket itt tudod elolvasni.

Kiemelt kép: