Molnár György úgy véli, már nem ő írja a zenekar történetét, maximum csak saját vagy az égi zenekar kedvére ír új dalokat. Bár tünetmentes, nagyon tart attól, hogy a rettenetes kór egyszer csak visszatér.

Olyan, mint a bumeráng

„Sajnos a rák egy olyan betegség, hogy azt mondják, minden rendben van veled, és egyszer csak meglepetésszerűen újra visszacsap, visszaüt mint a bumeráng” – mondta el az RTL Fókusz című műsorának az Omega gitárosa. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megérinti a halál

Molnár György, az Omega Elefántja az elmúlt években a poklot is megjárta, mivel kiderült hogy rákos. Szerencsére azonban ma már tünetmentes, ő maga ezt egyfajta újjaszületésként élte meg. Ugyanakkor sokszor megérinti a halál, mivel betegsége évei alatt több pályatársát is elveszítette.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

3 éve diagnosztizálták nála a betegséget

Benkő László, Kóbor János és Mihályi Tamás is időközben elhunyt. Noha kezelőorvosa szerint nagyon bíztatóak az eredmények, Molnár György azonban még nagyon óvatos. Először 2019-ben jelentkezett nála a betegség.

Igyekezett derűlátó maradni

Ekkor azt gondolta, csupán egy műtét és minden rendben lesz, azonban később kiújult a szervezetében a daganat. Hiába tűnt rettenetesnek a helyzet, ennek ellenére optimista maradt a kemoterápia ideje alatt is.

Ötödjére már nem olyan vidám a hangulat

„Eleinte széles mellel mész be, hogy ugyan már. Beülsz egy fehér fogorvosi székbe, megkapod a szurit, elbeszélgettek a betegtárssal. Mindenki próbál a saját baja fölé kerekedni némi humorral, aztán amikor ötödjére vagy ott, már nem vagy annyira vidám hangulatban” – magyarázta.

Nem hiszed el, hogy nem tudsz járni –

Molnár György hozzátette, családja rengeteget segített neki a felépülésben. Például akkor, amikor ismét meg kellett tanulni járnia az első műtét után. „Nagyon nehéz volt talpra állni újból, két hónapot feküdtem közvetlen a műtét után, és meg kellett tanulni újra járni. Egyszerűen nem hiszed el, hogy te nem tudsz járni”.

A folyton gitározó kisunoka

Minden türelmére és kitartására szükség volt. Az életben, ami szép és komoly, az mind nem vásárolható, a szeretet… – mondta a zenész, akinek nemrégiben unokája is született. „Tündéri kis pacák, állandóan pengeti a gitárt” – tette hozzá.

A zenekar története lezárult

„Szinte nem is hiszem el, hogy meghaltak, mert hallom és az interneten látom őket, úgyhogy nagyon furcsa érzés, amikor kimegyek a Benkő Laci sírjához…” – mondta zenésztársairól, akikről képtelen múlt időben beszélni. Elmondása szerint az az 55 év, amit a zenekarban töltött, számára teljesen lezárult, nem ő írja az Omega történetét.

Nagy ajándék az élettől

„Nem folytatom az Omegát, az Omegának vége. A zenekarnak van egy történelme, van egy nagyon komoly története, amit a levegőbe írt bele és nem lexikonokban van lefektetve.” Boldognak tartja magát, mivel egy nagy ajándékot kapott az élettől.

Ezt tervezi a következő években

Új dalt pedig már csak az égi zenekar emlékére, vagy saját kedvéért ír. „Olyan hat-nyolc dal van készülőben, a legfrissebb, ami lesz, annak az lesz a címe, hogy az Utolsó mohikán. Ezt Trunkos Andrissal írjuk és nyilván utalni fogok arra, hogy a társaim elmentek” – magyarázta. 73 évesen a következő időszakot is családjával, valamint a zenével szeretné tölteni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Fókusz összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk forrása: Tv2.)