Szívszorító! A két szerencsétlenül járt magyar férfi családja, párjaik és gyerekeik is szemtanúi voltak annak, hogyan küzdenek az életükért a tengerben egy olaszországi strandon. A két családapa úgy döntött, hogy a kedvezőtlen időjárás ellenére úsznak egyet. Az egyikük felesége kétségbeesve hívott segítséget, de a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajtuk.

Két férfi járt szerencsétlenül

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a tengerbe fulladt két magyar turista Olaszországban. A 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe. Annak ellenére döntöttek így, hogy kedvezőtlen volt az időjárás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudtak rajtuk segíteni

A kiérkező mentők nem tudtak segíteni rajtuk, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A tgcom24 azt írta, hogy a két turista a vízbe ugrott, de a rendkívül viharos tengerből nem tudtak kijönni a partra. A két férfi erős szélben ment úszni, a sodrás ráadásul beljebb vitte őket, és már nem tudtak visszatérni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egyikük felesége hívott segítséget

A mentőegységeket azonnal riasztották, de erőfeszítéseik hasztalanok voltak. A Fine folyó torkolatánál történt balesetet a két férfi egyikének felesége jelentette. a nő a szárazföldön maradt, mikor a férfiak a vízbe ugrottak.

Eszméletlen állapotban

A két úszó közül az egyik már eszméletlen volt, mikor az azonnal kiérkező mentőegységek rátaláltak és visszavitték a partra. Ott a mentők több mint 20 percig próbálta újraéleszteni, mielőtt megállapították a halálát.

Búvárok hozták a partra

A második úszót tűzoltóhelikopter segítségével találták meg. Búvárok hozták a partra, de esetében is hasztalanok voltak az újraélesztési kísérletek.

A helyiek tudják, hogy veszélyes

Az RTL Híradónak egy magyar nő arról számolt be, hogy az erős szél miatt kiadott sárga figyelmeztetés nem a legmagasabb riasztás és ilyenkor még nincs tiltva a fürdőzés, de a helyiek már nem mennek be a vízbe, mert tudják, hogy veszélyes. Ilyenkor ugyanis egyik pillanatról a másikra 1-4 méteres hullámok is kialakulhatnak.

A gyermekek is látták

Szívszorító új információ, hogy a két férfi családja, párjaik és gyerekeik is szemtanúi voltak annak, hogyan küzdenek az életükért.

Nem az első tragédia

Ezen a strandon nem ez volt az első ilyen tragédia ezen a nyáron: július elején egy 47 éves moldáv családapa veszett oda, hasonló körülmények között.

Drámai baleset

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy három férfi kenuzás közben eddig tisztázatlan körülmények között a Dunába borult Dunasziget külterületén, ketten ki tudtak úszni, egyikük azonban elmerült a vízben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció