Egy négytagú lengyel család szenvedett tragikus autóbalesetet az M86-os autóúton, miközben hazájukból a horvát tengerpartra tartottak. A két szülő és az idősebb gyermek életét már nem lehetett megmenteni. Egy másfél éves kislány a csodával határos módon túlélte az ütközést, és a napokban jó hírek érkeztek róla.

Álomnyaralásból tragédia

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról az álomnyaralásról, amiből sajnos végzetes tragédia lett hazánkban. Júniusban, Rábakecölnél egy négytagú lengyel család, útban a horvátországi tengerpart felé, a Győr-Moson-Sopron vármegyei település térségében egy lengyel kamionba csapódott. A 31 éves édesapa, Adrian; a mellette ülő 29 éves felesége, Adrianna és a hátul utazó 4 éves kisfiuk, Bartek azonnal meghalt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak a kislány élte túl

A szörnyű balesetet csak a gyermekülésben utazó másfél éves kislány, Joasia élte túl. A kislányt egy magyar exrendőr mentette ki a kocsiból, majd mentőhelikopter szállította kórházba. A babát jó ideig egy magyar kórházban kezelték, azonban csodával határos módon a tragikus sorsú árva mára felépült, és hazatérhetett.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Hatalmas összefogás

Asia és nevelői azonban nehéz anyagi helyzetbe kerültek a baleset után, így a lengyelek hatalmas összefogással próbálják segíteni őket. Erre azért is lesz szükség, mert Adriannát, Adriánt és Barteket is el kell temettetni. 

Hazavitték a hamvaikat

Úgy tudni, hogy a szülők és Asia testvére hamvait urnában vitték haza Wloclavekbe, hogy mind a hárman lakóhelyüknél, egymás mellett nyugodhassanak.  

Még nem tudni, ki neveli fel

Asiának vannak nagyszülei és nagynénje, ők vigyáznak a kicsire addig, amíg nem dőlt el, mi lesz a további sorsa. A kicsit apai nagynénje, Monika vette magához, akinek van egy 2 éves kislányunk, így együtt, nővérekként fognak felnőni.

„Életem legrosszabb napja volt”

„Életem legrosszabb napja volt, mikor értesültem bátyám, unokaöcsém és sógornőm haláláról. A családot azóta eltemették, a szertartásra pedig szinte az egész település ellátogatott” – árulta el az asszony.

Fehér léggömbök a temetőben

A többszáz fős tömeg fehér léggömbökkel sorakozott fel a városi temetőben, ahol Adriannát, Adriant és Barteket közös, családi sírban helyezték örök nyugalomra.

Biztonságos környezetet teremtenek

Monika elmondta: a család teljesen összetört, most Joasia boldogsága a legfontosabb. „Jelenleg a nagyszüleivel együtt nap mint nap vele foglalkozunk, igyekszünk stabil és biztonságos környezetet teremteni, amelyben lassan elkezdheti újjáépíteni az életét” – fogalmazott a Ripost cikkében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: 112.press.hu