Az idős vizsla a reggeli vonaton utazott Piliscsabáig, ott szállt le kamaszokkal együtt. Órák múlva aztán elütötték a Klotildliget megállóhelynél. Akik megtalálták, Pilisvörösvárra vitték állatorvoshoz, de már nem lehetett megmenteni az életét. A közösségi oldalon forronganak az indulatok a történtek miatt.

Piliscsabánál szállt le a vonatról

Nem sikerült megmenteni annak a vizslának az életét, akit többen is láthattak október 19-én, csütörtökön reggel az esztergomi vonalon utazni. Az idős kutya a 7:05-ös, Esztergomból induló vonatra szállt fel Magdolnavölgynél, majd Piliscsabánál szállt le egy csapat tizenéves társaságában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt vele a gazdája

Az állat egyedül utazott, gazdája nem volt vele. Története egy Facebook-csoportban bukkant fel, később pedig egy újabb posztból az is kiderült, hogy a kutyust elütötték, és Klotildliget megállóhelytől az alagút irányába, az első átjáró után lévő mély árokban fekszik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mély árokban feküdt

„A kutyust valószínűleg elütötték, most hívott a mozdonyvezető kollégám. Klotildliget megállóhelytől, az alagút irányába, az első átjáró után lévő, mély árokban fekszik a kutyus. A Pilis-Budai Kutyamentőknek már szóltam, de hátha valaki még hamarabb odaér. Minden perc számít!” – írta egy kétségbeesett kommentelő az egyik nyílt facebook-csoportban.

Nem lehetett megmenteni

Információink szerint a szerencsétlenül járt állatot Pilisvörösvárra vitték állatorvoshoz, ahol kiderült, eltörött a gerince és kell kellett altatni. Az utolsó poszt már a szomorú hírt közölte: a vizsla életét, bár küzdöttek érte, már nem lehetett megmenteni.

Nem vigyáztak rá eléggé

„Aki felelős a kutya haláláért, az pedig kizárólag a gazda, aki rosszul tartotta. Órák múlva elütötték szegényt Klotildnál, jó emberek kórházba vitték, a gazdája ott jelentkezhet és rendezheti a költségeket” – fogalmazott az egyik megtaláló. A vonattal elkóborolt idős kutya a kommentelők szerint nem először csinált ilyet, a gazdája azonban nem vigyázott rá eléggé – írta a kemma.hu portál.

Bántották a kutyáját

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg augusztusban, hogy sokkoló hírt osztott meg egy kutya tulajdonos a közösségi oldalon. A bejegyzésből, ami mellé egy videót is posztolt kiderült, hogy a kutyáját éles eszközzel bántalmazták Pesterzsébeten. A gazda azt írja, az állat a kerítésen belül tartózkodott, amikor négyszer is lesújtottak rá egy éles tárggyal. 

Máshol is próbálkozott

Nem sokkal később biztató hírek érkeztek: a feltételezett elkövetőt azonosították és hamar kiderült, hogy a közelben lakott. A nyomozás adatai szerint a férfi ugyanazon az estén egy másik kerítésen keresztül is megpróbált megszúrni egy kutyát, de azt nem találta el. Az 58 éves férfit augusztus 10-én fogták el a pesterzsébeti rendőrök, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Enyhítő és súlyosbító körülmények

Az elkövető férfi az eb gazdájától bocsánatot kért és kifejezte abbéli szándékát, hogy megtéríti az állatorvosi költségeket.  A bíróság szerint többek közt enyhítő körülmény volt a ténybeli beismerés, a megbánás, illetve a vádlott leromlott egészségi állapota. Azonban súlyosbító körülmény volt büntetett előélete, valamint a cselekmény kirívóan gátlástalan elkövetési módja.

Üzenet a társadalomnak

Az eljáró bíró szóbeli indoklásában felhívta a figyelmet arra, hogy a mai döntés a társadalom felé is üzenetet hordoz: „mire számíthat az, aki ilyen cselekményt követ el”. Bár ritkán szabnak ki végrehajtandó szabadságvesztést egy állat ellen elkövetett bűncselekmény miatt, azonban ez ebben az esetben mindenképpen indokolt volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció