Hihetetlen összefogással mentettek meg egy magára hagyott kutyát Pest vármegyében. A Magyar Közút szigetszentmiklósi munkatársai épp útellenőrzést végeztek Diósd közelében, amikor észrevették a sokkos állapotban lévő állatot a szalagkorlát túloldalán.

Meglátták az út mellett

Amikor a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének dolgozói meglátták a nagy testű, világosszínű kutyát, óvatosan megálltak mellette, majd azonnal segítséget kértek a budafoki kutyamentőktől, illetve értesítették a mérnökségi kollégákat is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az összefogás ereje

Rövid időn belül hatalmas összefogássá nőtte ki magát mentés: a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület vezetője vette kezébe az irányítást, és a saját önkéntesei mellé segítséget kért a Magyar Rescue 4X4 és az Érdi Civil Állatmentők csapatától is, hogy segítsenek a láthatóan idős, sokkos állapotban lévő kutya mentésében. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mangó a neve, 13 éves

Pár perc alatt sikerült befogni az állatot: mint kiderült, Mangónak hívják, 13 éves, és nincs túl jó állapotban.

Segítő telephelyre költöztették

Mint utóbb kiderült, Mangó idős gazdájának nagyon megromlott az egészségi állapota, kórházba került, ezért ismerősei sétáltatták és etették, de mivel rosszul viselte a napközbeni magányt az egyik segítő telephelyére költöztették.

Megszökött és bolyongott

Az állat innen szökött meg: Biatorbágyról indult, felbukkant Törökbálinton, Érden és végül Diósdon. Hétfő este már Anna-hegynél látták, de eltűnt a bejelentő szeme elől.

Láb- és fejsérülések kínozták

Másnap délelőtt bukkant rá a Magyar Közút útellenőre az M0-s autóút diósdi felhajtója után. A példás és gyors összefogás után az állatmentők azonnal állatorvoshoz vitték Mangót, ahol kivizsgálták és megállapították, hogy a lábán és a fején is vannak sérülések.

A videó a mentésről

https://www.instagram.com/reel/CorHJ2OocQ9/?utm_source=ig_web_copy_link

Egy önkéntesnél lábadozik

A kutya sokktalanításra és megfigyelésre a kórházban maradt egy éjszakára, majd szerdán a budafoki állatmentők egyik önkéntese vitte haza otthonába lábadozni.

Új gazdira vár

Gazdája lemondott róla, így Mangó gazdikereső kutya lett. Ha valaki úgy gondolja, hogy megszépíti ennek az idős ebnek a hátralévő életét, keresse a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületet a +36-30-886-6940-es számon – írta közleményében a Magyar Közút. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció