900 felett van azoknak a koronavírussal fertőzötteknek a száma, akik lélegeztetőgépen vannak. Egy nap alatt 67 beteg került lélegeztetőgépre. Közben Szlávik János azt mondta, nem szerencsés a nyitásról beszélni, amikor napról-napra rosszabb a helyzet.

8 ezer felett az új fertőzöttek száma

A legfrissebb adatok szerint 8312 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 489 172 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

172-en haltak meg

Elhunyt 172 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 497 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 344 267 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 128 408 főre emelkedett. 

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

911-en vannak lélegeztetőgépen

Egy nap alatt nagyon megugrott a mesterségesen lélegeztetett betegek száma. A szerdai adatok szerint 844-en voltak lélegeztetőgépen, csütörtökön pedig már 911 ember került mélyaltatásba. 8329 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

Nehéz időszak előtt állunk

„Nagyon nehéz két-három hét előtt állunk,” figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa a HetiTV csütörtökön reggeli adásában.

Családok kerülnek kórházba

Szlávik János szerint „tényleg nagyon kell vigyázni, mert ez a brit mutáns egész családokat tarol le. Korábban megszoktuk, hogy a család egy tagja megfertőződik, ma már ez nem így van. Ma megfertőződik a kisgyerek, az apa, az anya, a nagyszülő. Mindenki.”

Nem szerencsés a nyitásról beszélni

Arra, hogy politikusok a közelgő lazításokról kommunikálnak, a főorvos úgy reagált, hogy „nem szerencsés ebben a helyzetben arról beszélgetni, hogy mikor fogunk nyitni. Most zártunk. (…) Egy fölszálló ágban ne arról beszéljünk, hogy mi lesz majd, amikor leszálló ág lesz, hanem arról, hogy hogyan tudjuk a felszállót megakadályozni.”

Akár szeptemberig is eltarthat

Szlávik hozzátette: április-májusban már a leszállóágban leszünk, de hogy az meddig tart, senki sem tudja. „Lehet, hogy eltart júniusig, júliusig, akár szeptemberig is. De akkor már könnyebb lesz. Egyszer azt mondtam, hogy nyárra nem vennék még repülőjegyet, ezt még tartom.”

Otthon oltsák az időseket

Müller Cecília szerdán azt kérte a háziorvosoktól, hogy azoknak az időseknek, akik nem tudnak elmenni a rendelőbe, az otthonukban adják be a védőoltást.

Az oltópontokon Pfizerrel és Szputnyikkal oltanak

A háziorvosok többsége szerdán AstraZeneca oltóanyagot kapott, ezzel hajtják végre a legidősebbek beoltását. A kórházi oltópontokon jelenleg a Szputnyik és a Pfizer oltóanyaggal oltanak, oda is küldhetik pácienseiket a háziorvosok.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szlávik János – Forrás: Heti tv