Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is megírta november 22-én indul az oltási akcióhét, melynek keretében bárki, aki jogosult az oltásra beoltathatja magát. Legyen szó akár az első, második vagy a harmadik adag vakcináról, bejelentkezés nélkül lehet érkezni, az oltás beadása pedig ingyenes.

Az oltásellenesek viselkedése

Az oltások kapcsán a TV2 Mokka című műsorában beszélt Szlávik János is, aki a téma kapcsán az oltásellenesek viselkedését is kiemelte. Elmondta, azt is, hogy szerinte hányan fogják beoltatni magukat azok közül, akik eddig elutasították a vakcina felvételét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megemelt kapacitás

A szakember elmondta, hogy a kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni akarókat is. November 22-től, hétfőtől 28-ig, vasárnapig 101 megyei és városi kórházban várják az oltásra érkezőket 7 és 19 óra között.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

50 százalék nem fogja felvenni

Az oltatlanok kapcsán Szlávik doktor azt mondta, véleménye szerint azok közül, akik eddig nem éltek az oltás adta lehetőséggel, legalább 50 százalékuk továbbra sem fogja felvenni azt.

A másik 50

Az oltatlanok kapcsán Szlávik azt mondta, meglátása szerint azok közül, akik eddig élből elutasították a koronavírus elleni oltás felvételét, legalább 50 százalékuk továbbra sem fog élni az oltás lehetőségével. A másik 50 százalék a szakember szerint azért nem vette fel az oltást, mert nem volt kedve regisztrálni az oldalon, vagy éppen nem akarta, hogy adatai hivatalos oldalra kerüljenek fel.

Ez is érdekelhet:

Kiváló lehetőség

A orvos úgy gondolja, hogy az az oltási akcióhét kiváló lehetőséget biztosít azoknak, akik eddig valamilyen okból kifolyólag nem éltek az oltás lehetőségével, hiszen az akcióhét keretében előzetes bejelentkezés nélkül, akár az első, második, vagy harmadik oltást is felvehetjük. A szakember szerint ez egy remek lehetőség, főleg azért, mert ha sikeres lesz az akcióhét, akkor növelni tudjuk az átoltottságot is.

A teljes riport itt nézhető vissza:

Oltási akcióhét

Az oltási akcióhét 2021. november 22. hétfő és november 28. vasárnap között zajlik a kórházi oltópontokon. Amint azt fentebb is írtuk 101 megyei és városi kórházban  várják az oltakozni szándékozókat  reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az Oltási akcióhétre, Budapesten kiemelten emelik az oltópontok számát.

Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni

Az oltási akcióhét során  időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra. Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasoljuk is az időpontfoglalást. Ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra azon a héten. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

Öt féle vakcina áll rendelkezésre

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

A vállalatok  üzemorvosai is olthatnak

Mint  ismert, a kormány lehetőséget teremtett a munkáltatók számára, hogy a többi dolgozó védelme érdekében  munkafeltételként előírhassák az oltás felvételét. Az érintett, még oltatlan munkavállalók  akár az oltási akcióhéten vagy azon kívül is felvehetik az első oltást. Emellett a nagyobb létszámú munkáltatók  a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot is kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez.  Az üzemorvosoknak tehát rendelkezésükre bocsájtjuk az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

Ajánlott a harmadik oltás felvétele a korábban oltottaknak

Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni.  Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

 Az oltás folyamatosan elérhető

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb,  náluk súlyos megbetegedést képes okozni. A beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, míg ez a szám szakértők szerint tízszeres az oltatlanok esetében. Természetesen az oltási akcióhét előtt és után is fel lehet venni az első oltást. Kérjük, aki teheti, vegye fel minél előbb! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szlávik János – Forrás: TV2