Megkezdődött a strandszezon Budapesten, szombaton már nyitnak is az első strandok. De mire kell idén készülni a nyitással kapcsolatban?

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

A Dagály, a Palatinus és a Paskál fürdők lesznek Budapesten az első strandok, amelyek április 27-én megnyitják kapuikat a fürdeni vágyók előtt. A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitása május 18-tól várható, míg a Római és a Pünkösdfürdő június 2-ától és június 15-étől várják a vendégeket.

Csak a nyáron várható a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő átadása, ahol egy-egy új gyerek- és élménymedence várja az oda látogatókat, nem beszélve a felújított hullámmedencéről.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. az MTI-vel azt közölte, hogy idén az árak minimális emelkedni fognak a tavalyihoz képest. Ez egy nagyjából 100 Ft-os áremelkedést jelent, azonban továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegyeket venni, illetve a családi kedvezmények is igénybe vehetők.

Készpénzt továbbra sem kell a budapesti strandokra magunkkal vinnünk, hiszen készpénzmentes fizetés működik. A fürdő területén vásárolt ételért, italért, egyéb termékekért a pénztárakban feltöltött kártyát, SZÉP-kártyát (elfogadóhelytől függően) és bankkártyát fogadnak el.

A sors fintora, hogy hétvégére hidegfrontot jelzett az Országos Meteorológiai Szolgálat (Forrás), így nem biztos, hogy a strandok teljes kihasználtságban működnének majd a nyitási napokon.