Újra árusítják a tavaly bevezetett Dunakanyar és a MAHART napijegyeket szombattól, a jegyeket az érdeklődők a MÁV-Start jegypénztáraiban, valamint a MÁV-applikáció segítségével tudják megvásárolni – mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. –

Egy jeggyel több mindenen lehet utazni

Homolya Róbert bejelentette, hogy a MÁV-Volán csoport és a MAHART PassNAVE Kft. együttműködésében megvalósuló kezdeményezés a tarifaközösség irányába mutat, hiszen egy megváltott jeggyel lehet igénybe venni a MÁV-HÉV, a MÁV-Start, a Volánbusz, illetve a MAHART szolgáltatásait. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két hajó indul a hétvégén

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a hétvégén egyelőre két hajóval szállítják az utasokat, de ha igény van rá, több hajót is be tudnak vonni. A tervek szerint a járatok 10 és 14 órakor indulnak. Kiemelte, a jegyeket az utazók Szép-kártyával is megvásárolhatják.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Csak maszkban lehet utazni

A koronavírus-járvány miatt a hajókon mindenkinek maszkot kell viselnie, a beszállásnál ellenőrzik a résztvevők hőmérsékletét, valamint a fertőtlenítésre is nagy hangsúlyt helyeznek. 

Tavaly 150 ezer ember utazott

Spányik Gábor elmondta, hogy tavaly a dunakanyari körjáratokon több mint 150 ezer ember utazott, akik főként Magyarországról érkeztek, de többen voltak Szlovákiából is. 

Újraindul a dunakanyari hajózás

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a hétvégén újrainduló dunakanyari hajózás az óvatos nyitás egyik fontos lépcsőfoka. Ugyanakkor jelezte, hogy a járvány miatt csökkentett létszámmal üzemeltetik a MAHART részéről a járatokat.

Nem emelkedtek az árak

A MÁV Zrt. közleménye szerint a Dunakanyar napijegy április 24 és október 24 között, a MAHART járatok közlekedési napjaira váltható meg. A napijegy ára tavaly óta nem emelkedett, a felnőttek 1999 forintért, a 26 éven aluliak pedig 1499 forintért vásárolhatják meg.

Népszerű volt a szezonális napijegy

Tavaly több mint 2300 ilyen szezonális napijegyet értékesített a MÁV-Start. Egy napijegy megváltása az adott napon korlátlan utazásra jogosít egyebek mellett a MÁV-Start 2-es (Budapest-Esztergom) vonalszakaszán, a Volánbusz 300-399, 800-898 és 8503-8512 számcsoportba eső vonalain, a MÁV-HÉV Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszán, valamint a MAHART PassNAVE egy, az utas által választott dunakanyari körjáratán: Vác-Visegrád, Esztergom-Zebegény, Szentendre-Visegrád, Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös viszonylatában.

Újra elérhetőek a napijegyek

A hajótársaság egyes járataira szóló MAHART napijegynek köszönhetően szombattól ismét elérhetőek a Dunakanyar körjáratokra, valamint a későbbiekben a Szentendre-Visegrád, Zebegény-Esztergom, Vác-Visegrád vonalakra szóló napijegyek.

Itt vannak az árak

Egy személyjegy ára 1000 forint, kerékpár- és kutyajegy 500 forintért vásárolható meg. A napijegy a rajta megjelölt napon és járattípuson korlátlan számú utazásra jogosít – olvasható a MÁV közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció