A járvány kirobbanása óta már több, mint 14 ezren haltak meg Magyarországon a koronavírus szövődményei miatt. Ismét nőtt a fertőzöttek száma, jelenleg több mint 4 ezer beteget ápolnak kórházban és 332-en vannak lélegeztetőgépen.

Közel 3 ezer új fertőzött

2853 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 394 023-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

14 ezer felett az elhunytak száma

Elhunyt 104, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 035-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 301 363 fő, az aktív fertőzötteké 78 625.

Nőtt a lélegeztetőgépen lévő betegek száma

4021 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 365 021 személy kapott oltást, közülük 141 023 ember már a második oltását is megkapta – írják a koronavírus tájékoztató portálon.

A szennyvízben nőtt az örökítőanyag koncentrációja

A hatodik héten tovább folytatódott a növekedés a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációjában. Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintájában is nőtt a SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja.

Hétvégi oltás

Közben a fővárosi kormányhivatal levelet küldött a háziorvosoknak, amelyben azt szeretnék megtudni, az orvosok vállalnák-e a vakcinák beadását hétvégén is, írja a Telex. 

Számítanak a háziorvosokra

A Fővárosi Oltási Munkacsoport elnöke, Sára Botond megbízásából írott kormányhivatali levél megerősíti, hogy a kórházi oltópontok mellett jelentős részben a háziorvosokra számítanak a lakosság tömeges immunizálásában.

Hétvégén is oltani kell

A tömeges oltás során hétvégi napokon is szükséges biztosítani az oltások beadását, így várják a visszajelzéseket, hogy az orvosok tudják-e vállalni a részvételt a tömeges oltási szakaszban.

Ez is érdekelhet

“Senkinek nem kívánom ezt az érzést, szörnyen megrázó” – az internetről tudta meg Vitray Tamás fia, hogy édesapját súlyos baleset érte, sokkolták a felvételek

Ennyi helyen oltanának

Ha beindul a tömeges oltás, akkor 102 kórházban, 120 szakrendelőben és 5004 háziorvosi rendelőben zajlanak majd az oltások. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: a koronavírus áldozataira emlékeztek a Bikás parkban – Forrás: Facebook