Szörnyethalt egy 11 éves kislány, miután az autójuknak fékezés nélkül rohant neki egy terepjáró az M6-os autópályán, Adonynál. Két testvére maradandó fogyatékosságot szenvedett. A vétkes sofőr 150-160 kilométer/órás sebességgel csapódott bele család kocsijába.

Hazafelé tartottak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korában, hogy a rendőrség információi szerint a baleset az M6-os autópálya Budapest felé tartó oldalán, az 55-ös kilométerszelvénynél történt. Két autó ütközött össze. Egy martonvásári család utazott az egyik kocsiban, ami az ütközés miatt a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Állatorvostól tartottak hazafelé, amikor a tragédia történt. A BudapestKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

A két kocsiban összesen nyolcan utaztak

A két kocsiban összesen nyolcan utaztak, a vétlen autóban ülő család korábban Rácalmásra, egy állatorvoshoz vitték a házi kedvencüket, egy nyuszit oltásra. Az édesanya vezetett, mellette a férje, hátul pedig a három gyermekük utazott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szalagkorlátnak csapódtak

Hazafelé tartottak, amikor az adonyi kihajtó előtt egy fekete autó hátulról belerohant a család autójába. Az ütközés akkor horderejű volt, hogy a kocsi a szalagkorlátnak csapódott.

Meghalt az egyik gyermek

A hátul utazó 11 éves kislánynak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen elhunyt. A család többi tagja is és súlyos sérüléseket szenvedett, a másik kocsi vezetője nem sérült meg.

Halálos száguldás

A brutális baleset 2021 februárjában történt. Az ügyészség most vádat emelt az ámokfutó ellen, aki 150-160 km/óra sebességgel száguldozott a tragédia idején. A sofőr későn észlelte az előtte 70-75 kilométer/órás sebességgel haladó autót, így elkerülhetetlen volt a becsapódás.

Nem volt részeg

A Tények információi szerint a fekete terepjárót egy akkor 25 éves győri férfi vezette. Villányból tartott hazafelé útitársaival. A vizsgálatok megállapították: a sofőr nem volt részeg, alkoholos befolyásoltság vagy bódultság nem állt fenn.

Hat évet kaphat

A férfit egy korábbi kábítószeres ügye miatt már elítélték, a baleset felfüggesztett börtönbüntetése idején történt. Beismerés esetén hat év fogházra ítélik majd a vétkes sofőrt és hét évre a vezetéstől is eltiltják.

Maradandó fogyatékosság

A család másik két gyermeke maradandó fogyatékosságot szenvedett a baleset következtében. A tragédiában elpusztult a család kis kedvence, a beoltott nyuszi. A BudapestKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: archív