Még éppen csak beköltözhettek abba a házba, amit éveken át építettek, amikor lényegében másodpercek alatt szó szerint pokollá vált az életük. Most embert próbáló feladat vár rájuk: kezdhetnek mindent előről.

Rémisztő telefont kapott

„Kora délután hívott a feleségem, hogy ég a házunk, én pedig először azt hittem, csak szórakozik. A félórás hazautam igazán pokoli volt. Már távolról láttam a hatalmas füstfelhőt, mintha csak egy gyár égett volna” – mondta el a Blikknek Reitter Zsolt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindenki elhagyta a házat

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, a bohócdoktorként dolgozó családapának rettenetes perceket kellett átélnie, amikor szinte egy szemvillanás alatt leégett családi otthonuk Csobánkán. Három gyereke és felesége szerencsére épségben ki tudott menekülni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokan segítenek

Bár az ingatlanon volt biztosítás és a faluban hatalmas az összefogás, ennek ellenére még rengeteg munka vár rájuk, hogy újjáépítsék otthonukat. Noha a hivatalos tűzvizsgálati eljárás még nem fejeződött be, egy valamit már lehet tudni.

A babára a cipőt sem tudta feladni

Mégpedig azt, hogy a tűz nem a ház belsejében, hanem kívül keletkezett. Elsőként a fából készült terasz kapott lángra, innen pedig az egész házra átterjedt. Az egyéves kisbabára édesanyja még cipőt sem tudott felhúzni, olyan gyorsan kellett menekülniük.

A rendházban élnek

Négy évvel ezelőtt láttak neki a ház építésének, s ugyan még voltak hátra munkák, de már beköltözhettek. Most azonban mindenük odalett. Amit pedig nem a tűz, azt a víz tette tönkre az oltás közben. Átmenetileg a helyi rendházban leltek új otthonra.

Már van elképzelése arról, hogyan építkezne

„Minden vagyonunkat a házba fektettük, szörnyű érzés volt végignézni, ahogy megsemmisül az életünk munkája. Talán a faszerkezet egy része megmenthető, és az alap sem sérült, amire szeretnénk újjáépíteni az egészet” – magyarázta Reitter Zsolt.

Legalább a felszerelés megmaradt

„Most viszont még egy nagy romhalmaz az egész. Mivel pont dolgozni mentem, a bohócfelszerelésem, egy kosztüm és egy hangszer velem voltak. Mindenem odaveszett, de nincs nagy baj, a felszerelésem megmaradt” – tette hozzá.

Gyerekekhez és idősekhez egyaránt eljárnak

Reitter Zsolt, azaz Dr. Walter és a társai a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktoraiként elsősorban kórházakba járnak, s sok esetben gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyerekeknek tartanak előadást. Ugyanakkor mostanában már idősotthonokat is felkeresnek.

Nagyon szeretik őket

„Ágyról ágyra járva különböző improvizációs játékokkal kedveskedünk nekik, amit szinte kivétel nélkül imádnak. Az érzelmeink persze felerősödnek, ha egy gyógyíthatatlan gyermekkel találkozunk” – fűzte hozzá, majd megemlített egy különösen megrázó esetet.

Szívbemarkoló kívánság

„Egy kisfiúnak például az volt a kívánsága, hogy az utolsó születésnapjára menjünk el hozzá az otthonába is. Ő is tudta, hogy mi vár rá, és mi is, és ehhez képest mintegy teljesen boldog, egészséges gyermek játszott velünk. Szívbemarkoló érzés volt” – fogalmazott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)