Gyászolnak az újpalotaiak, megfagyott a piac hajléktalan nénije. Aranka semmilyen segítséget nem fogadott el, és ott halt meg, ahol ideje legnagyobb részét töltötte: az egyik buszmegálló padján.

A buszmegálló padján ücsörgött

Aki az újpalotai piacra szokott járni, gyakran láthatta Arankát, aki a buszmegálló padján ücsörgött. A hajléktalan hölgy soha nem fogadott el semmilyen segítséget. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Próbáltak segíteni rajta

A hidegre fordult időjárás miatt megpróbálták többször is melegedőbe vinni, de nem, hogy oda, még a saját gyermekéhez sem volt hajlandó költözni. Aki arra járt, étellel, pénzzel, meleg ruhával segített rajta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megviselte a hideg

Információink szerint a közterületfelügyelők is próbáltak neki segíteni, mert már nagyon rosszul nézett ki. Az első éjszaka, amikor mínusz 6 fokot mutatott a hőmérő, nagyon megviselte őt is.

A mentők is megpróbálták

A jobb érzésű kerületi lakók a mentőknek is szóltak, akik mindent megpróbáltak, de a nő állandóan visszatért a jól megszokott buszmegállóba. Előre szóltak neki, hogy ha ott marad, megfagy.

Nem élte túl az éjszakát

Ezen a héten megérkezett az igazi tél, és sajnos a legyengült szerveztű Aranka néni nem élte túl a második éjszakát, megfagyott.

Sokan gyászolják

A nőt sokan ismerték az újpalotai piacon és környékén, és most egy emberként gyászolják. Nem csak a közösségi oldalakon emlékeztek meg róla, hanem a helyszínen is. Mécseseket helyeztek el és virágokat is vittek azok, akik gyászolják Arankát.

A mindennapok része volt

 „Szomorú, ami történt, de azért jó látni, hogy többen is megemlékeznek róla. Ő is biztos örülne. Nyugodjék békében” – írta egy hozzászóló. „Nem tudom ki volt, de a mindennapok része volt a buszmegállóban a padon vagy a virágtartón, éppen, ahol békén hagyták” – írta egy másik kommentelő.

Néha arrogáns volt

„Párszor próbáltam neki segíteni, de legalábbis velem mindig arrogáns volt. Nyilván a tablettás bor beszélt belőle, sajnos az ital mindig ott volt mellette, a cigi pedig mindig égett a szájában” – tette hozzá egy helyi lakos.

Ez volt az élete

„Nem tudom ki volt, azt sem, hogy milyen élete volt, mielőtt idáig jutott. Azt tudom, hogy nagyon sokan próbáltak segíteni neki, és sokan segítettek is. Sokszor elvitték, de ő mindig vissza került a piachoz, valami miatt ez volt az élete” – olvashattuk.

„Érthetetlen”

„Elég durva, hogy 2023-ban, az utcán halálra tud fagyni az ember. Vajon hány kamera figyeli ezt a területet? Érthetetlen. Szomorú, hogy a meleg otthonok közelében így megfagy egy ember. Elkeseritő az ilyen élethelyzet!” – kesergett valaki a történtek miatt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: Újpalotai csevegő