Már tervezik az egészségügyi rendszer átszervezését az Emmiben, éppen ezért a minisztérium azt kéri a Egészségügyi Szakmai Kollégium vezetőitől, hogy keddig mondják meg, mely kórházakra van szükség és hány férőhellyel.

Választ vár az Emmi

Az Emmi levélben vár választ az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagozatvezetőitől, arra a kérdésre, hogy a saját területükön hány kórházra, illetve férőhelyre van szükség és melyekre tartanak igényt hosszútávon, írja a Telex.

Keddig kell reagáljanak

A tagozatvezetőknek keddre kell választ adniuk erre a kérdésre, így a hétvégével együtt négy napjuk maradt az alapvető rendszerátalakításhoz szükséges álláspont megadására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszú távú terv

Kollár Lajos – Kásler Miklós tanácsadó testületének elnöke – a levelében Kásler Miklósra hivatkozik s mint írja az egészségügyi rendszer hosszú távú tervéhez kérik a tagozatvezők javaslatait.

Erre várják a választ

Arra szeretnének választ kapni, hogy a a szakmájukban országos lefedettségben hány fekvő- és járóbeteg intézményre van szükség, „milyen kapacitással és geográfiai elhelyezkedéssel”

Szoros határiőd

A szoros határidőért Kollár Lajos elnézést is kér a levélben, amit egyébként a kormánykritikus megszólalásairól ismert orvos, Kunetz Zsombor posztot ki a Facebookra.

A belügyminisztérium aktív szerepe

A szakmai vélemények szerint ezt a nagy egészségügyi átalakítást a koronavírus-járvány erősítette meg a kormányban. Az Emmiben Kollár Lajos vezetésével zajlik a különböző szervezetek összehangolása, azonban a pandémiás időben az egészségügy irányításában a belügyminisztérium is aktív szerepet játszik.

Átfogó stratégia

A Telex azt írja, hogy az ágazati szervekkel a belügyminisztérium is konzultált és megbízták a Boston Consulting Groupot egy átfogó stratégia elkészítésével.

Nem ismert tartalom

Ennek tartalma egyébként egyelőre nem ismert, illetve a kormányzati tervekről sincsenek még biztos tudások, annyi azonban biztos, hogy a széttagolt kórházi rendszer újragondolása, illetve a kapacitások csökkentése a várakozások szerint meghatározó része lesz ennek a folyamatnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik