Születésnapjára kapta ajándékba a utazást az a nő, aki tegnap meghalt Kajászó környékén, miután kigyulladt és lezuhant egy hőléghallon.

Egy 59 éves asszony halt meg és hárman súlyosan megsérültek, abban a borzalmas balesetben, melynek során egy hőlégballon kigyulladt a levegőben szombat este Váj és Kajászó között.

Ez is érdekelhet: Razzia az M3-ason, mindenkit megállítottak a rendőrök

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A drámai percektől többen videót készítettek. Az RTL Klub úgy tudja, két gázpalack robbant fel a magasban. A pilóta és két huszonéves lány még ki tudott ugrani a kosárból, de az idős nő pánikba esett, és fent maradt. Nem élte túl a balesetet.

Több szemtanú is elmondta, látták, ahogy a robbanás után a lángoló ballon lefelé tart. A három túlélő kiugrott a kosárból a kukoricaföldre, súlyosan megsérültek, testük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek. Jelenleg kórházban ápolják őket. 

A zuhanásról többen videót is készítettek, az egyik felkerült az internetre.

A negyedik utast a szomszédos település polgármestere találta meg. Az áldozat férje végig a helyszínen volt, a helyiek azt mesélték, hogy összeomlott.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva tudod elérni

A nő Gyöngyös mellett élt, és az 59. születésnapjára kapta az utazást a családjától. Férje lentről, egy terepjáróból kísérte őt és a többi utast, a csatorna információi szerint azt is látta, ahogy felesége a lángoló kosárral együtt lezuhant a kukoricaföldre.

Az RTL Klub információi szerint a ballon pilótája évtizedek óta repül és sosem volt még balesete. A rendőrök még vizsgálják, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás történt-e.

Kiemelt kép: a zuhanó hőlégballon – Forrás: youtube.com