Szúnyoggyérítés lesz Dunakeszin június 15-én. Nyilvánosságra hozták, hogy a Katasztrófavédelem mikor, melyik utcát fogja elárasztani permetezőszerrel. Kiderült, hogy az egyik utcában focidrukkerek lesznek, Dióssi Csaba polgármesternek kellett közbelépnie.

Naplemente után permeteznek

Földi szúnyoggyérítés lesz június 15-én, napnyugta után Dunakeszin. Mivel a szúnyoggyérítést naplemente után kezdik el, ezért nem mindegy, hogy melyik utcákban halad el a permetezőautó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

400 ember drukkolhat

A szúnyogirtás napján játszik a magyar labdarúgó-válogatott az Eb-n Portugáliával. A dunakeszi Duna-parton kivetítővel és sörpadokkal várják a drukkereket, akár 400 embert. A helyi Dunakeszipost című újsághoz eljutott egy térkép, amelyben a Liget utca és a parti sétány egy része is szerepel, az a terület, ahol több száz ember fog szurkolni.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szúnyogirtó szer

Az alkalmazott szúnyogirtóról azt írják a város honlapján, hogy Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga hamar lebomlik. A kémiai szúnyoggyérítés során egy piretroid hatóanyagú irtószert permeteznek a szakemberek földi úton, azaz platós gépjárművön rögzített berendezések segítségével.

Zárják be az ajtókat, ablakokat

Dunakeszin azt kérik, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A permetezés idején és az azt követő 1 órában az ablakokat, ajtókat be kell zárni, még a légkondik se menjenek.

Közbelépett a polgármester

A szúnyogirtást a katasztrófavédelem megrendelésére egy külsős cég végzi. A lap információi szerint, amikor kiderült, hogy 400 embert is lefújhatnak a szúnyogírtás során, a helyi polgármester Dióssi Csaba közbelépett.

A meccs után permetezzenek

Megkérte a Katasztrófavédelmet a polgármester, hogy a meccset vegyék figyelembe, és csak annak végét követően, este nyolc után permetezzenek azon a területen, ahol sok szurkoló lehet.

Várni kell hosszabbítás esetén

Várhatóan a szúnyogírtó autóból is figyelemmel kell majd követni a meccset, mert hosszabbítás esetén, a szúnyogírtóknak várniuk kell. Ha focidrukkerek jófejek lesznek, talán egy alkoholmentes sörre is meghívják őket a Duna-parton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Miért viszket a szúnyogcsípés?

A szúnyog csípésekor a nyálával számos különböző anyagot juttat szervezetünkbe (pl. különböző fehérjéket, véralvadásgátlót, emésztő enzimeket) Az idegen anyagok jelenlétére szervezetünk allergiás reakcióval válaszol, melynek jellemző tünetei: viszketés, fájdalom, duzzanat, bőrpír. Mint más allergiás reakcióknál is, javarészt az ember immunrendszerétől és a bejutó testidegen anyag mennyiségétől függ a tünetek súlyossága. Van, akinél alig észlelhető a csípés, míg másoknál nagyobb duzzanat, komolyabb bőrpír, illetve viszketés jelentkezik. 

Mit tehetünk otthon, hogy kevesebb szúnyog legyen?

Szüntessük meg az udvaron azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. A vödör, kanna, talicska, gyermekjátékok észrevétlenül tárolnak annyi vizet, amiben vígan eléldegélnek a szúnyoglárvák. Ezeket érdemes kiönteni, mert nagyon gyorsan kifejlődnek a szúnyogok, a vérszívók pedig nem repülnek messzire, a környéken élőket fogják megcsípni.

Kiemelt kép: Szúnyoggyérítő autó – Forrás: hidlap.hu